S * M i j m u P i x - k u l l .3 :


1 hane och 1 hona födda den 4 maj 2007.

Hane: S * M i j m u .P i x. R e b e l. B a m b o o z l e , SIA n

Hona: S * M i j m u. P i x. R e b e l. R o y a l e , SIA n


Kattungarna har fått namn inspirerade av katter i mamma Seelias stamtavla med Rebel-namn. Honan i kullen, Rebel Royale, bor hos en fodervärdsfamilj i Västerås och blev i september 2008 mamma till S* Mijmu Pix-kull 6!
Läs mer om kull 3 längst ner på sidan!

 
         
         
 

 

 
         
 

sire:

CH Geishagoll Winter Wonderland

"Musse"

SIA c (lilamaskad), USA-import

 

dam:

CH S* SeeSoo Soulmate

"Seelia"

SIA f (brunsköldpaddsmaskad)

 
         
         
         
         
         
   
foto: Alida Alm
 
  "Bamboo" bor i Sala med matte Åsa och siameskompisen Opus! Här gör han utställningsdebut i april 2008 i Västerhaninge. "Sooo attractive!" tyckte domaren!   "Miss Molly" bor hos en fodervärdsfamilj i Västerås tillsammans med cornish rex-kompisen Minoo. I september 2008 blev Miss Molly mamma till S*Mijmu Pix kull 6!  
         
         
         
         
     
  B e b b e b i l d e r !  
     
         
         
         
     
  "Bamboo", 4 månader gammal.   "Miss Molly", 4 månader, fotograferad av nya matte Alida  
         
         
     
  Rebel Bamboozle, 12 veckor gammal.
  Rebel Royale, 12 veckor gammal.  
         
         
     
  Rebel Bamboozle poserar och snackar lite med fotografen. "Blir det bra så här eller ska jag vifta lite med tassen?"   Rebel Royale och mamma Seelia. Visst ser man att det är mor och dotter...?!  
         
         
     
  Rebel Royale och halvbror Kingston tycks ha somnat mitt i en brottningsmatch....!   Rebel Bamboozle spanar in läget från "iglo-bastun"; en kattbädd som blir oootroligt varm när någon av katterna tupplurar iden. En favorit-bädd med andra ord!  
         
         
     
  "Bamboo" är en stilig liten kille!   Rebel Royale tycks drömma om något riktigt roligt!  
         
         
     
  Rebel Royale, 10 veckor gammal.   Rebel Bamboozle, 10 veckor, tvättar "storebror" Kingstons öron.  
         
         
     
  Rebel Royale är en dam med stora röstresurser och mycket egen vilja! Mjaouu!   Rebel Bamboozle älskar att ligga och mysa!  
         
         
     
  Lille Bamboo med sin stora idol, Kingston!   "Ha! Soffan är min, min, min och bara min!" En nöjd syster yster är herre på täppan (=soffan)!  
         
         
     
  Den lille charmören Rebel Bamboozle, 8 veckor gammal!   Rebel Royale. Här är hon 7,5 veckor gammal.  
         
         
     
  Det allra mysigaste som finns är att tupplura hos mamma Seelia!   "Miiiii" (= Heeeeeeej!) säger Rebel Bamboozle!  
         
         
     
  En riktig charmör, posör och kelgris! Rebel Bamboozle, 6 veckor gammal.   Tuffa damen Rebel Royale, 6,5 veckor gammal.  
         
         
     
  Rebel Bamboozle, 5 veckor.   Rebel Royale, 5,5 veckor.  
         
         
     
  "Hm.....är det det här som kallas för BARF?!"   Rebel Bamoozle tar en liten paus vid mjölkbaren  
         
         
     
  Rebel Royale , 20 dagar gammal. Det här är en dam som vet vad "strike a pose" betyder! Åtminstone när hon sitter helt stilla och man kan få en hyfsat skarp bild av henne!   Rebel Bamoozle , 20 dagar gammal. Med långa ben och en fin liten kulmage ser man precis ut som en groda! Och man kan hoppa lika bra också...!  
         
         
   
Tre dagar gamla, full action vid mjölkbaren!
 
  En vecka gammal. Rebel Royale visar upp sin marsipanrosa kulmage.      


 

 

O m. k u l l e n :

Detta var Seelias andra kull och jag var så glad över att ha fått låna S* Yahtzee´s lilamaskade hane CH Geishagoll Winter Wonderland från USA, alias Musse, som dejt till Seelia! En lång, stor och ståtlig hankatt med fantstiska ögon och långa, långa ben och pisksvans som jag beundrat sedan jag först såg honom. En riktig snygging! Vilket även Seelia tyckte...! Det var stooor kärlek mellan katterna; bokstavligen talat, från första stund!

Hela dräktigheten mådde Seelia fin-fint. När det närmade sig tiden för förlossning fick Seelia en liten blodblandad flytning, vilket tydde på att en moderkaka släppt. Jag ringde till djursjukhuset där de bad oss komma in direkt, så vi åkte iväg.
Seelia undersöktes. Hon hade inga värkar, och med tanke på läget velade vi mellan att vänta ytterligare på att förlossningen skulle dra igång av sig själv och riskera att ungarna kanske dog under tiden, eller att kejsarsnitta. Efter att ha försökt få igång värkarna med dropp utan att det fungerade så blev det kejsarsnitt. Jag har aldrig förut varit med om ett kejsarsnitt på en katt och var så orolig över Seelia och hennes bebisar! Men allting gick bra och det blev tre stora, fina bebisar. En av dem; en i övrigt pigg bebbe, hade tyvärr gomspalt och fick somna in. Vi fick komma hem ett par timmar senare med två pipande, fjuniga underverk och en omtumlad och yr mamma katt.

Seelia repade sig mycket fort efter kejsarsnittet och fick inga komplikationer efteråt. Snittet läkte utan problem. De små bebbarna var från första stund stora, pigga och matglada och ökade hela tiden i vikt! Hanen vägde 130 gram när han föddes (en riktig bamsebebbe!) och honan vägde 100 gram. Seelia var precis som vid första kullen en supermamma!

 

B a k g r u n d:

Under tidiga hösten 2006 bodde Seelias son Jackson från kull 1 fortfarande hemma. För att inte riskera en mamma/son-parning, och för att Seelia löpte väldigt ofta och intensivt fick hon, efter mycken övervägan och viss vånda, p-piller i ca 3,5 månad. Seelia slutade äta p-piller ca 1,5-2 månader före parningen med Musse, och fick även löpa en gång innan parningen.
Med tanke på att Seelia i övrigt är en stor och frisk hona med sunda linjer bakom sig, och i mycket god kondition så har jag funderat mycket på om inte de där p-pillren har ett finger med i spelet när det gäller detta kejsarsnitt... Vissa honor får inga problem alls av att ha gått på p-piller, medan vissa honor kan få bekymmer i form av tex svaga värkar vid förlossningen (som gör att man måste kejsarsnitta), defekter på kattungarna mm. Vis av erfarenheten med dessa p-piller för Seelia så hoppas jag att det inte ska behöva bli aktuellt att ge henne p-piller i framtiden. Men ibland står man där och väljer mellan "pest eller kolera"; som i detta fallet, och försöker göra det bästa av en knepig situation.

Defekter: Rebel Bamboozle har en pytteliten svansknick längst ut på svanstippen, samt sternumkrok.