S * M i j m u . P i x - k u l l .4 :

födda den 10 november 2007

 

Kattungarna har fått namn som börjar på "M". "M" som i många; både bebbar och färger!

- Stamtavla för kull 4!

 

S* Mijmu Pix Mangalore, SIA n, hane

S* Mijmu Pix Mafikeng, SIA d, hona

S* Mijmu Pix Moloko, SIA n, hane

S* Mijmu Pix Mopsos Minor, SIA n, hane

S* Mijmu Pix Molli Minttu, SIA f, hona

 
         

 

         
         
 
foto: (N) Attack´s

 

 
         
 

sire:

Firousi Undercoversecret

" S e c r e t "

SIA d 21 (rödtabbymaskad)

 

dam:

CH S* SeeSoo Soulmate

" S e e l i a "

SIA f (brunsköldpaddsmaskad)

 
         
         
         
         
         
   
foto: matte Camilla
 
  Mangalore bor i Danmark med orientalkompisen Monty, husse Morten och matte Ingrid.   Mafikeng bor med matte Camilla, husse Robban och siameskompisarna Lotus och Uriha i Stockholm.  
         
         
 
foto: M. Winberg
   
         
  Moloko, alias Balthazar, har flyttat till Rebecka och Theodor i Katrineholm och har fått en "storebror" - abessiniern Buzz!
I december 2008 blev Balthazar och S*Yahtzee´s Little L, SIA f, föräldrar till två fina hanar hos S*Yahtzee´s!
 

Lilly, alias Molli Minttu, mamma till kull 7 som föddes den 25 augusti 2007.

 
         
         
         
     
  B e b b e b i l d e r !  
     
         
         
         
     
  Mangalore, 4 månader gammal. En väldigt snacksalig och snäll storebror.   Mafikeng, 4 månader gammal, ser alltid till att åla sig ner i mitten av syskonen när det ska mysas.  
         
         
     
         
  Moloko, ca 4 månader gammal, övar på charmör-blicken.  

Molli Minttu, ca 4 månader gammal. En cool liten busfröken, lika tuff som mamma Seelia!

 
         
         
     
         
  Mangalore, 14 v på bilden. Från att ha ha varit ganska lätta att se skillnad på börjar nu de två brunmaskade bröderna återigen bli förvillande lika...! Mangalore är dock fortfarande störst av de två; precis som det anstår en storebror!   Maffi-Maräng, den lilla luringen! Den röda färgen utvecklas sent och det är först på sistone som Mafikeng har börjat få en riktigt röd färg på nosen och på tassarna; mycket stiligt  
         
         
 

   
 

Vår lille "Tjuren Ferdinand"; Moloko, visar vilken blivande hjärtekrossare han är! Denne lille herre har en ganska tunn siamesröst (ännu så länge!) och är väldigt snacksalig. Han tittar en rakt i ögonen och svarar alltid mycket utförligt när man pratar med honom!

 

Molli Minttu har en fantastisk mörkt blå ögonfärg... som jag (trots oerhörda ansträngningar med kameran!) aldrig lyckas fånga på bild! Men Mollis "mjölkmustach" fastnar på bild då och då... Som en liten actionpadda med mycket att stå i har man nästan aldrig tid att stå stilla ju!

 
         
         
     
         
  Mangalore, 10 v. gammal på bilden, har lagt sig tillrätta för en sisesta efter maten i favoritfåtöljen.   Molli Minttu, 11 v. gammal. Visst är hon söt vår coola lilla paddeluring!  
         
         
 

 

   
 

Moloko är lik sin storebror i kull 3; S* Mijmu Pix Rebel Bamboozle. Och precis som Bamboo är Moloko en väldigt snäll och mild liten gosse.

 

Vår lilla vita kanin, Mafikeng, har redan en superfin profil! Den har hon ärvt från pappa Secret tror jag, för Secret har ett fantastiskt fint huvud!

 
         
         
 
   
 

Molli Minttu och Moloko smider planer på något kommande bus. Fast Molli ser ut att vara sååå sömnig och mindre delaktig i planerandet. "Din gamla sömntuta, aldrig kan du hänga med i mina brillianta idéer!" knorrar Moloko!

 

 

Kingston har ett särkilt gott öga till Mafikeng och ibland blir han lite överentusiastisk när det gäller dessa ömhetsbetygelser...! Men kärleken är besvarad och som synes är de riktigt goda vänner, de två rödisarna!

 

 
         
         
     
         
  Mafikeng alias Maffi-Maräng, 9 v gammal (kärt barn har många namn!). Mafikeng är nyfiken i en strut och vill gärna att fotografen zoomar in hennes marsipan-nos för den gör sig ju så himla bra på bild!   Storebror Mangalore, 9 v gammal. Mangalore är störst av syskonen. En lugn och trygg kille som har stora röstresurser när han vill ha någonting sagt. I synnerhet när det gäller att berätta för mamma Seelia att nu är han sugen på en slurk mjölk minsann! Mjaaaou!  
         
         
 

   
         
  Molli, 9 v. gammal tycks spana in en leksaksmus som bör få spö av Molli-musdräparen! Morrrrr!   Moloko är inte mycket för det där med att dräpa möss, näe; vad är väl bättre än en riktigt lååång och mysig tupplur?!  
         
         
     
  Systrarna Mafikeng och Molli Minttu 6 v gamla. Dessa små damer anser att brorsorna är de bästa huvudkuddarna!   Molli Minttu, 6 v gammal. Molli ser ut att ha fått en ordentlig mjölkmustach, men si den är alldeles äkta! Ingen padda är den andra lik, fläckarna blir alltid högst individuella!  
         
         
 

Storebror Mangalore 6 v gammal. Här relaxar han i den tillplattade iglon. Varför det är mysigare att ligga ovanpå iglon än inuti den är för mig obegripligt men helt självklart enligt katterna...!

 

   
 

 

Mafikeng 6 v gammal. En sömnig liten marsipangris!

 
         
         
 
 
Molli Minttu tycker inte att det är någon mening med att somna om när man väl har blivit väckt... Nej då kan man lika gärna busa lite!
 
 

Moloko, 6 v gammal, blänger på fotografen. "Är du här nu igen?! Aldrig kan man få lite lugn och ro!?"

 

 

 

 
         
         
 


     
  "Nu är vi vakna igen! Tjohoo!" Och då blir det full action och fotografen har inte en chans att få några fler bilder...!      
         
         
 

 

     
     
 


Mangalore, 4 v. gammal.

 


Mafikeng, 4 v. gammal.

 
         
         
 
foto: S. Lukic
   
 


Moloko, 4 v. gammal.

 


Molli Minttu, 4 v. gammal.

 
         
         
     
  Lilla rödis, Mafikeng, relaxar och kollar in vad syskonen hittar på.   En av de brunmaskade bröderna på spaning, Moloko eller Mangalore (de är så svåra att se skillnad på!). Paddeluringen Molli Minttu med sin tvåfärgade nos tar sig en tupplur.  
         
         
     
  Kull 4-bebbarna har mycket spring i benen! "Kom igen då syster yster! Upp och hoppa!"   "Näääeeee... jag sover ju ser du väl!"  
         
         
     
  Är det Mangalore eller Moloko?! Jag tippar på Moloko! Storebror Mangalore är snäppet tjockare och större än lillbrorsan!   Allra sötaste lille Mopsos Minor finns inte kvar hos oss längre. Han hade troligen en medfödd cirkulationsrubbning och var väldigt blek om nos och trampdynor ända sedan födseln. Han fick en blodpropp i ena frambenet och fick somna in när han var 3 veckor och 3 dagar gammal.  
         
         
     
  Mamma Seelia med en av sina egna bebisar och två av Pixis småttingar.   Oj oj oj vad mätt man blir! Efter maten somnar man i en enda hög, och gärna med magarna i vädret!.  
         
         
     
  Marsipangris-look aliken, lilla Mafikeng, sover sött...   ...men vaknar strax och ska snacka lite med undertecknad.  
         
         
     
  Två tupplurande syskon.   Hela gänget lite huller om buller vid mjölkbaren.  
         
         
         
         
 

O m . k u l l e n :

Under försommaren 2007 spanade jag efter en hankattkavaljer till Seelia och fick se bilder på rödmaskade Secret hos norska (N) Attack´s. Vilken snygging! Och med en väldigt intresant stamtavla dessutom! Jag tog kontakt med Veena, (N) Attack´s och frågade om Secret kunde tänkas dejta Seelia, och det kunde han!

Secret spenderade sommaren hos en uppfödare i norra Norge och "mellanlandade" en liten tid hos oss på vägen hem. Den 31 augusti hämtade jag Secret på Arlanda. Jag väntade mig att möta en trött och lite stressad kattherre efter den långa resan, men icke! När mannen i utlämningsdisken på Arlanda kom med Secret i sin transportbur så mjaouade Secret "Hej!" som den världsvane och coole katt han är, och spann så det dånade!
Secret skulle bo hemma hos oss i ett par veckor och fann sig direkt till rätta, och blev genast god vän med de andra katterna! Hela gänget låg och sov tillsammans, pussade och tvättade på varandra och hade det så mysigt! Secret är en av de snällaste, coolaste och tryggaste hankatter jag träffat och jag är så glad över att vi fick låna honom! (
Secret visade sig vara en sådan charmör att han inte bara knockade Seelia utan även Pixi blev helt kär och galen i honom...! Läs mer om detta på kull 5´s sida!)
Efter ganska precis två månader var det dax för Secret att åka hem till Norge igen. Oj vad vi saknade honom när han åkt! Secret är numera en glad kastrat och kosekatt i Norge, och de två S* Mijmu Pix-kullarna är de enda kullarna han fått i Sverige.
Tusen tack Veena för att vi fick låna din supersnälle och snygge Secret!


Inga defekter i kullen.