S * M i j m u . P i x - k u l l .5 :

födda den 19 november 2007

 

 

 

S* Mijmu Pix Kisumo, SIA f 21, hona

S* Mijmu Pix Banja, SIA a, hane

S* Mijmu Pix Kiboko, SIA g, hona

 
         
 

Kattungarna har fått namn inspirerade av den danska författarinnan Karen Blixen och hennes liv i Afrika. Secret och Pixis "hemliga" kärlekshistoria är ju också som tagen ur en romantisk (Harleqin!-) roman! Läs mer längst ner på sidan!
"Kiboko" är en piska gjord av flodhästskinn. Banja var namnet på en av Karen Blixens stora hundar. Kisumo är en stad i Kenya.

- Stamtavla för kull 5

 
     
     
         
         
 
foto: (N) Attack´s

 

 
         
 

sire:

Firousi Undercoversecret

" S e c r e t "

SIA d 21 (rödtabbymaskad)

 

dam:

IDP Shade of Jade Olga

" P i x i "

SIA c 21 (lilatabbymaskad)

 
         
         

 

 

 

     
         
     
  Banja bor numera tillsammans med Katharina och Isabell här i Stockholm. På bilden är han 7 månader gammal.   Kiboko har flyttat till en familj i Norrland där hon även har fått en siamespaddakompis som heter Frida! Framöver hoppas att vi att det kanske kan bli små mini-Kibokosar hos S* Cupcakes!  
         
         
         
     
  B e b b e b i l d e r !  
     
 

 

     
         
     
  Banja, 4 månader gammal, är en så mysig liten gosse som älskar att gosa.   Kiboko, 4 månader gammal, är en riktig liten kelgris och en stor personlighet.  
         
         
     
 

Banja Blå går även under smeknamnet "Banj-a-larmet". När det vankas kokt fisk och burkmat (katternas frukost) så tjuter Banja som den värsta polis-siren; "Mat!Mat!Mat!Nu!Nu!Nu!" och är alldeles exalterad av glädje!

 

Kiboko, 12 v på bilden, bryr sig inte så mycket om mamma Pixis förmaningar om en bra hållning när det ska fotograferas. Kiboko sitter snarare som en hösäck, men ser lika glad och nöjd ut för det!

 
         
         

 

 
     
 

Allra käraste, vackraste och tuffa Kisumo finns inte hos oss längre. Hon dog i sviterna efter att ha svalt ett främmande föremål som fastnade i magen på henne. Vi gjorde allt vi kunde för att försöka rädda henne, men det gick inte.
Att låta Kisumo somna in; mycket svag, tunn och medtagen, var det svåraste beslut jag någnsin tagit, och många, många tårar har fällts över denna lilla action-prinsessas allt för korta liv och tragiska öde. En så vacker och så speciell liten katt var hon, och det är så ofattbart att hon nu är borta.
Vila i frid lilla Kisu-vännen

 
     

 

 

     
         
     
 

Kisumo är söt som en prinsessa men skenet bedrar! Hon är inte särskilt prinsesslik till sättet, snarare tvärtom! Just nu jobbar hon hårt på sin senaste roll: blixtsnabba Agent Kisumo - snabbaste tassarna i stan!

 

Lillasyster Kiboko är den stora kelgrisen i kattungegänget! Här sitter hon och myser med onkel Kingston och ser väldigt nöjd och belåten ut med tillvaron.

 
         
         
   

 
 

Banja förbereder ett "plötsligt-uppdykande-från-ovan-trix" genom att hoppa från byrån rakt ner på en intet ont anande kompis. Då måste man åla sig osedd fram till kanten för att uppnå maximal överaskningseffekt! Jättekul!

  Agent Kisumo blir lite trött av att fara runt som en raket. Så bra att kattungarna oftast sover och busar i skift; när man blir lite sömnig finns det alltid något syskon att ta en tupplur tillsammans med!  
         
         
     
 

Banja, 8 v gammal. Banja-Blå är en snäll och busig liten kille som ääälskar att sitta i knäet och mysa...

 

...precis som lillepaddan Kiboko! På bilden är Kiboko 8 v gammal.

 
         
         
 
 

 
 

Kisumo, 8 v gammal. Kisumo är en tuffing! Hon morrar JÄTTEhögt när hon har fångat en leksaksråtta och alla syskonen blir alldeles darriga i knäna! "Ha! Ur vägen! Här kommer storviltsjägaren!" hojtar Kisumo.

  Banja tycks ha ärvt pappa Secrets blick och vet precis hur man tittar in i kameran för att se ut som en riktig charmör!  
         
         
     
  Lillasyster Kiboko blir bara mer och mer lik mamma Pixi!   Kisumo - den lilla tigern på spaning! "Ok Kingston, tänk inte ens tanken på att fånga den där råttan, den är min!"  
         
         
         
     
 

Kisumo, 5 v gammal. Storasyster Kisumo är redan en van posör, och den tuffaste av syskonen. Ve den som rör Kisumos leksaker: morrrrrrrrrrrr!

 

Banja, 5 v gammal. Brorsan Banja är en liten charmör!

 
         
         
 

Kiboko, 5 v gammal. Lillasyster Kiboko har verkligen ärvt mamma Pixis pliriga, sömniga blick!
 

 
   Pixi och Kisumo.  
         
         
     
  Banja är alltid lika glad och gosig! Här ser han ut att spana efter prinskorv... Eller kan det vara kattungevällingen; världens bästa mat?!   Kiboko säger "God natt!". Man blir såå sömnig av att fira jul förstår ni!  
         
 

 

     
     
 


Storasyster Kisumo, 3,5 vecka gammal.

 


Blåa bror Banja, 3,5 vecka gammal.

 
         
         
   

 

 

 

 
 


Lillasyster Kiboko, 3,5 vecka gammal.

 

     
         
         
     
  Det är sååå mysigt att ha en Seelia-tass som värmedyna på lilla magen tycker en av padda-fröknarna i kull 5 !   En mycket hängiven mamma! Pixi är i sitt esse bland alla bebisarna!  
         
         
     
  Oj oj oj vad mätt man blir! Efter maten somnar både kull 4 och kull 5 i en enda hög, och gärna med magarna i vädret!.   Pixis lilla trio ligger på rad vid "mjölkbaren" mest hela dagarna och smaskar!  
         
         
         
         
         

 

O m . k u l l e n :

Pappa Secret hälsade på oss ett par veckor under hösten 2007. Planen var att Secret bara skulle para Seelia när han var på besök. Men Pixi blev alldeles upp över öronen förälskad i den lugne, trygge, och inte minst stilige, Secret! Trots noggrann övervakning lyckades Secret och Pixi tjuvpara sig ca 2 ggr... Jag trodde inte att dessa få parningar skulle "ta", men si det gjorde de.
Denna katt-kärleksaffär, som tagen ur en Harleqin-roman, resulterade i tre små fina bebbar! På morgonen den 19 november föddes de; pigga som mörtar och skrikande i himmelens sky!
Pixi är en oerhört hängiven supermamma och var alldeles salig över bebisarna!

Inga defekter i kullen.