"Hurra! Maaat!" Bebisarna är matglada!


Pixis tabby-padda-bebis är lika bra på att posera som sin mamma, men den lilla har inte lärt sig att sitta stilla än så att man kan få till skarpa bilder...!.

 

Den 24 december 2007:

Bebbe-gänget växer och frodas! De busar väldeliga och är mycket förtjusta i att utforska vartenda skåp och skrymsle. De lyckas ta sig in och upp precis överallt, mammorna har fullt upp med att hålla reda på dem...! Hela högen anfaller en likt ett gäng små glada pirajor så fort man dyker upp! På två sekunder är de uppe i knäet och kivas om uppmärksamheten!
Pixi har dille på att lirka upp köksskåpen titt som tätt, och för ett par dagar sedan när jag kom hem så myllrade ett yrvaket bebbe-gänget ut från grytskåpet. Två sömniga, plirande små knattar satt kvar i stekpannan och undrade vad som stod på...!


Kingston har varit på utställning i Arlanda stad den 16 december. Han fick en fin bedömning och Ex 1 av domare Lena Chapman Sundberg. Som ung herreman i värsta slyngelåldern (= tonåren) vet man inte alltid om man ska vara en Stor Man eller en Liten Kattunge... För säkerhets skull passade Kingston att prova rollen som en Stor och Vuxen katt på utställningen. Mycket av obstinat mjaouande ("Hööör vad stor och stark jag är allihop!) blev det ;-) Väl hemma igen så var han alldeles utmattad av att ha spelat vuxen och kaxig hela dagen så då ålade han sig ner hos Seelia och Pixi för att mysa och känna sig som en i bebisgänget och blev ompysslad och pussad på...! Vår store lille man!
Tusen tack till Sabina och Emil för skjuts och himla trevligt sällskap! Katterna hälsar och tackar för kattmyntamusen! ("Den är min, min, min och bara min!" säger Pixi; kattmyntanarkoman nr 1 ;-) !)

Från oss alla till er alla, två som fyrbenta: God Jul och Gott Nytt År!

 
       
       
       


En liten bebbe i kull 5 tar sig en tupplur med Seelias tass som värmedyna.


Kingston har fullt upp om dagarna; han ska både hinna äta och sova och hålla action-shower framför bebbarnas bolåda ett par gånger varje dag... och natt! Phu!

 

Den 6 december 2007:

En av Seelias bebbar har lämnat oss. Lille Mopsos Minor, även kallad BlekOmNosen, som föddes som nr 4 var vid födseln just blek om nos och trampdynor och har varit lite mindre och blekare än sina syskon hela tiden. En morgon var hela framtassen bakåtböjd och den lille haltade och släpade tassen efter sig. Han kunde inte trampa fram mjölk vid spenarna utan fick stödmatas. På djursjukhuset röntgades tassen och benet, och bebben undersöktes. Troligen har han haft en medfödd cirkulationsrubbning (därav den bleka nosen och trampdynorna) vilket gav upphov till en blodpropp i benet. Det fanns ingenting man kunde göra för honom, tassen saknade nästan all cirkulation och var så kall och stel, och jag vet inte hur ont han hade i frambenet där proppen satt. Sötaste lille Mopsos Minor fick somna in i min hand. Han blev bara tre veckor och tre dagar gammal.
Ev. kan Mopsos Minors generella försvagning härledas till att Seelia blev magsjuk i femte dräktighetsveckan. De andra fostren som var större klarade sig bra, men lille Mopsos Minor som var allra minst av syskonen kan ha varit mer känslig och påverkats mer.

Mopsos Minors syskon, Seelias andra fyra knattar, studsar runt som tjocka pingpongbollar i bolådan nu och busar och brottas för fullt. De älskar att klättra och klänga på en och blir alldeles exalterade av att se en! "Miiiiiii! (Heeeeeej!)" piper de!
Pixi-bebisarna brås väldigt mycket på sin fåfänga mamma: (skönhets-) sömn och mat är det som gäller. De ser ut att ha ärvt Pixis pliriga, sneda ögon alla tre. Skulle man störa dem när de kravlar omkring i lådan och utforskar världen så skriker de i himmelens sky av ilska och allra högst skriker lillasyster-paddan som är oerhört högljudd och känsloutlevelsefull av sig!

Kingston har varit på Birkakattens utställning på Solvalla den gågna helgen. Han blev NOM och fick en mycket fin bedömning av domare Satu Hämäläinen. I panelen blev han dock slagen av en söt liten siamestjej. Till nästa uppdatering av hemsidan hoppas jag kunnat fixa till en sida med katternas samlade utställningsresultat; både hemmavarande katter och utflugna "kattungars"!

 
       
       
       


Onkel Kingston lär bebbarna alla möjliga slags judo-grepp och brottar-trix...!


Seelia och några av kattungarna.

 

Den 20 november 2007:

Tidigt på morgonen den 19 november föddes Pixis och Secrets "secret love affair" kull! Tre små kattungar blev det. Seelia var med hela tiden som barnmorska. En mycket hängiven sådan! Seelia har dille på navelsträngar och kattungarna hann knappt komma ut förrän den ivriga barnmorskan var framme med gaddarna och navlade av dem ;-)
Mamma Pixi och de små mår bra och båda mammorna ligger tillsammans i bolådan med alla sina åtta bebisar och pyser av stolthet! Pixi ääälskar bebisar och kan knappt slita sig från bolådan ens för att gå på lådan...!

Kingston har utsett sig själv till Förste Toalett-kontollant av kattungarna. Titt som tätt sticker han ner huvet i bolådan och petar runt bland småttingarna för att kolla läget. "Hallå hallå! Någon som är kissnödig? Onkel Kingston är här, till er tjänst!"
Dock har han inte riktigt förstått det där med att små kattungar behöver mycket sömn och att de små grynen än så länge är alldeles för små för att busa...! Bebisarnas bolåda har ett "tak" av tunn kartong, och Kingston gör allt han kan för att försöka hoppa upp på det och anfalla från ovan för att platta till det där taket... Mamma Seelia brukar ilsket sticka ut näsan och undra vad det är frågan om. "Haha! En garde! Ta mig om du kan!" vrålar Kingston förtjust och gör en burn out så det dånar om det och springer iväg så fort att han nästan får sladd på tassarna. Så snopet när Seelia och Pixi inte antar utmaningen utan bara ligger kvar hos sina små fåniga bebisar...!?
Åååå vad jobbigt att vara Kingston i dessa dagar! Vem har sagt att man ska ta hänsyn till små bebisar och nyblivna mammor när man är Världens Snabbaste Coolaste Actionhjälte katt?! Nä nån måste ju se till så att det blir lite hålligång på det här stället! Å vem sköter den saken bättre än mästaren him self, Kingston?!

 
       
       
       


Någon timme gamla tankar bebbarna in sin första måltid!


Seelia och Pixi och de små grynen


Coola tjejer! Minoo till vänster och Miss Molly till höger!

 

Den 15 november 2007:

Secret och Seelias kull har sett dagens ljus! På kvällen den 10:e november föddes fyra fina och pigga kattungar. Allt gick jättebra och Seelia hade assistans av Pixi genom hela förlossningen. De båda "mammorna" hjälptes åt att navla av och omsorgsfullt och noggrannt tvätta de små vartefter de kom ut. En alldeles fantastisk och rörande syn att skåda; vilka tjejer! Jag satt bredvid och måste erkänna att jag var alldels hjärtsnörpt och förundrad...!
Seelia såg fortfarande lite tjock ut efter förlossningen och jag undrade om det inte fanns åtminstone en bebbe kvar inne i magen som inte kommit ut än... Och si; två dagar senare fick Seelia värkar igen och ut kom en pigg liten gaphals med värsta rockabilly-virvlarna på hjässan! Bebbe nr fem, en paddafröken, hade gjort entré!
Läs mer på "kattungar"-sidan!

Hormonerna svallar här hemma! Inte bara hos mammorna Seelia och Pixi, nej även hos vår store lille man Kingston! Han har precis börjat bli könsmogen och gör allt för att alla ska få lyssna till hans nya, "manliga" stämma som vrålar "Hawaaaaoooouu!" lite titt som tätt. Han klampar runt som en elefant och hojtar det högsta han kan, och försöker uppvigla till fartfyllda brottnings- eller actionlekar. Men inte är det nån som nappar på det inte! Seelia har fullt upp med sina små knattar och Pixi är högdräktig och såååå sömnig hela tiden. "Hmpf, vilka dönickar!" fnyser Kingston, och gör sitt bästa för att det ska bli lite liv i luckan här hemma. Stackars mammorna Seelia och Pixi; ingen lugn och ro här inte!
Kingston går då och då och tittar in till Seelia-bebisarna och suckar högt: "MEN vad sakta ni växer?! Jag som ska lära er alla mina bästa buslekar och stuntman-trix! Väx nu då!!"
Tja; med Onkel Kingston som blivande lekledare kan vi säkert se fram emot ett hejdundrande hålligång om ett par veckor...!

Vi har fått bilder från Miss Mollys matte Alida i Västerås! Som synes på bilden till vänster är Miss Molly och cornish rex-kompisen Minoo ena riktigt tuffa och superfina tjejer! Miss Molly blir bara mer och mer lik mamma Seelia i ansiktet; precis samma blick och uttyck. Och den lilla damen har precis böjat löpa och kan vråla lika högt och ljudligt som sin mamma minsann...!

 

 
       
       
       


Secret och Seelia är sååå kära...!


Å Pixi är också kär! Här sover hon kind mot kind med sin stora kärlek Secret...!


De coola killarna Kingston och Secret tar en tupplur!

 

Den 23 oktober 2007:

Sedan alldeles i slutet av augusti har vi haft besök av den fantastiske Secret, alias Firousi Undercoversecret, SIA d 21, engelsk importhane som bor hos (N) Attack´s i Norge. Han har träffat Seelia för en amorös dejt, och det sa klick med en gång mellan katterna!
Secret är en supersnäll, trygg och trevlig hankatt! Han blev snabbt god vän med alla katterna här hemma och togs direkt emot med varm tass som en i kattgänget! Och som en riktig kavaljer och gentleman är Secret uppmärksam och kärleksfull mot damerna, och småkillarna Kingston och Bamboo avgudade honom! Och Pixi blev alldeles knockad... Hon hade funnit Den Stora Kärleken!
"Planen" och förhoppningen var att Pixi och Kingston skulle paras när Kingston blev könsmogen, men som så ofta så har katterna alldeles egna idéer om hur saker och ting ska gå till.... Å Pixi var alldeles salig och upp över öronen förälskad i Secret! Hon svävade på rosa moln med Secret tätt efter sig, och trots mina skarpa hökögon och noggranna övervakning så lyckades det bli två eller tre tjuvparningar mellan Secret och Pixi. "Det där kan nog aldrig ha blivit något...!" trodde jag, men nu är Pixis mage rund och spenarna lyser rosa och Pixi tupplurar och äter mer än vanligt. Jag vet inte till hundra procent om Pixi är dräktig "på riktigt" eller om det är skendräktighet... Så: Fortsättning följer...!
Seelias mage är stor och de små liven där inne har börjat slå kullerbyttor! Om allt går fortsatt bra så hoppas vi kunna se fram mot kattungar i november! Mer info hittar du på "kattungar"-sidan!

Secret har varit på besök hos oss i knappt två månader och nu är det snart dax för honom att åka hem till Norge igen. Stort TACK Veena, (N) Attack´s för att vi fått låna världens goaste och snällaste herreman!

 

Kingston, S* Yahtzee´s Zeppelin, SIA e, börjar bli en stor och stilig ung man och kan säkert tänka sig att dejta trevliga honkatter framöver! Ännu har han inte blivit könsmogen men jag vill vara ute i god tid om intresse finns för en kommande dejt med vår charmör! Kolla in Kingstons egna sida för mer info!

Undertecknads digitalkamera har gått sönder så några riktigt "nya" bilder finns det inte den här gången att visa upp. Bilderna för denna uppdatering är från slutet av september. Förhoppningsvis är en ny kamera på gång alldeles snart; jag håller som bäst på att spana runt i den stora kameradjungeln...!

 
       
       
       


Bamboo 4,5 månader gammal.


"Kolla in mitt gap: jag har tappat mjölktänderna!" visar Kingston.

 

Den 1 oktober 2007:

Bamboo, S* Mijmu Pix Rebel Bamboozle, flyttade hem en kort sväng i väntan på att hitta sitt nya hem (se föregående uppdatering nedan!). Och inte behövde han vänta länge, tvärtom: "Bamboo" fick genast en liten kö av intressenter som charmats av honom, och Bamboo kommer nu att bli Sala-bo framöver! Varmt lycka till med vår lille långbente kelgris önskar vi Bamboos nya familj; matte Åsa, husse Bosse och de två kattkompisarna!

Halvbrorsorna Kingston och Bamboo blev väldigt glada att återses när Bamboo gjorde come back! Tre veckors busande hade de att ta igen, och jisses vad det har busats, brottats, gallopperats, klättrats och sprungits! De första dagarna hann bus-bröderna knappt sova för allt busande de hade att ta igen...! Och när de väl sov så låg de bredvid varandra och tycktes nästan brottas i sömnen!

Det börjar bli dax för en översyn av hemsidan; det är en del som ska fixas och putsas till och uppdateras framöver. Jag hoppas kunna ordna detta under hösten men tiden tycks ju aldrig räcka till så som man önskar att den gjorde...!? Och inte sällan är det så att man prioriterar mys och bus med katterna hellre än att knåpa framför datorn! ;-) 
       
       
       
 

Den 7 september 2007:

"Bamboo", alias S* Mijmu Pix Rebel Bamboozle, 4 månader, söker nytt hem! Tråkigt nog kan hans matte inte ha kvar honom och därför söker vi ett nytt hem till vår lille charmör! Läs mer under "kattungar"

 

 
       
       
       


Best In Show: Kingston!


Coola Miss Molly

 

Den 6 augusti 2007:

I söndags var det dax för Mälarkattens utställning i Arboga. I en fullastad bil åkte vi från Stockholm tidigt i ottan, och gänget av siameser som skulle ställas ut (bla Kingston och hans två lilapaddasystrar) turades om att sjunga för oss hela vägen till Arboga!
Som vanligt visade Kingston upp sitt supertemperament; kelade och gosade hela dagen och charmade domare Eivor Andersson som på bedömningsedeln skrev "Är förälskad! Mkt lovande spinnmaskin."
I tuff konkurrens blev Kingston nominerad till panel i sin klass och där vann han och blev Best in Show! Matte var såååå stolt!!

 

Nu har Miss Molly flyttat till sin nya familj i Västerås! Där bor även en liten cornish rex-tjej vid namn Minoo, och de två små tjejerna lär nog kunna busa järnet tillsammans!
Familjen berättade att Miss Molly behållit sina snacksaliga vanor; bland annat att hojta så högt hon kan när hon går på lådan. Som siames måste man faktiskt berätta för hela världen vad man gör, tänker, och tycker. Alltid och i alla lägen!

 
       
       
       


Bus-bebisarna in action!


Kingston övar på snygging-poserna; de kan nog knocka en och annan kattdam framöver...!

 

Den 30 juli 2007:

Det är nog så att tiden går fort när man har roligt, och roligt det har man i kattungars sällskap! Det är helt ofattbart att kattungarna i kull 3 redan är 12 veckor gamla och snart kommer att flytta hemifrån!
Lille Rebel Bamboozle är nu tingad och kommer att flytta till Uppsala framöver. Vi önskar kattungarnas nya hussar och mattar stort lycka till med sina nya familjemedlemmar!
Kolla in de senaste bilderna på kattungarna på deras egna sida som du hittar på "kattungar"-sidan!

Kingston har varit på utställning igen. Denna gången på Järva kattklubbs utställning i Haninge den 29/7. Resultatet blev Ex1 och NOM! I panelen blev han slagen av en mycket stilig oriental. Kingston skötte sig exelent hela dagen, kelade och gosade och spann non stop, och tyckte att det var väldans trevligt att snacka med utställningsbesökare och utställare. Han är verkligen en stooor charmör!

Kolla in Kingstons egna sida som nu finns inlagd under "katterna" i menyn! Där finns det bilder, stamtavla och lite info om vår store lille herreman! Även lilla Rebel Royale, alias "Miss Molly", vår fodervärdskisse, finns nu med på "katterna"-sidan!

 

 
       
       
       


Supermamma Seelia med alla sina bebisar!


 

 

Den 18 juli 2007:

Efter bara några få dagar blev Kingston en i kattgänget här hemma! Seelia "adopterade" honom efter bara någon dag, och förkunnade mycket stolt att nu var hon trebarnsmor minsann! Så nu ligger det två små och en stor bebbe vid Seelias "mjölkbar" och smaskar; som synes på bilden till vänster!

Kingston; som är ca en månad äldre än sina två halvsyskon, lär de små allehanda avancerade trix och bus. De små knattarna ska göra precis som storebror gör!
Katterna lever efter den gamla devisen "fullt ös - medvetslös". Således busar man som galningar, gallopperar så det dånar kors och tvärs genom lägenheten likt den värsta buffelhjord, jonglerar med pälsmöss och fjädervippor och hoppar runt som studsbollar på stolarna under matbordet. (Det sistnämnda resulterade i en bula på lille Bamboos huvud; det går nämligen inte att hoppa mellan stolarna utan att tjonga i skallen i bordet... Detta tjong-i-bordet tycks dock ingå i konceptet. Det tjongas för fullt och katterna tycks inte bry sig. En bula i huvet = bevis på att man är en riktig liten action-katt!)
Som ni kan förstå så blir man som liten katt alldelels totalt utmattad av allt detta hålligång! Då är det dax för en lååång siesta. Hela gänget brukar ligga i en enda hög och sova; med svansar och tassar och öron spretandes åt alla håll.

Den 15 juli gjorde Kingston utställningsdebut på Speed Cat´s utställning i Järna. Det var många ungdjur i kat. IV anmälda; jättekul att se så många fina kattungar!
Resultatet för Kingston blev Ex 1 och en fin-fin bedömning från domare Eric Reijers! Kingston kelade och spann och var så duktig! Men att sitta i buren var inte så kul; nä det var väldans mycket trevligare att vara med matte och kela och låta sig beundras av utställningsbesökare!

Som synes på bilden till vänster så gillar katterna balkongtillvaron och njuter i fulla drag över solen i ansiktet och vinden i morrhåren! Här är det Kingston och Seelia som sitter i "solstolen" och Pixi som sitter i kattbädden. Efter ett tag ute i solen brukar katterna gå in och slänga sig raklånga som ålar på parketten och pusta ut. Det är sååå mysigt i solen... men man blir ju sååå varm!

 

 
       
       
       

 

 

 

 

Den 2 juli 2007:

En stor liten Kung har flyttat in! Undertecknad är alldeles, alldeles jublande glad och det är ett stort nöje att presentera vår nykomling Kingston; alias S* Yahtzee´s Zeppelin, SIA e! Tack Joanna, och Tack Catharina med familj, för denne lille gosse!

I början av året och tidiga våren började jag fundera på en tredje siames, en hankatt. Helst skulle han vara obesläktad med både Seelia och Pixi, och helst skulle han vara röd- eller creme-maskad. Det var alls ingen brådska utan jag skulle vänta tills Han; den Rätte hankatten dök upp!
Jag satt i många, många timmar och kollade på både svenska och utländska uppfödares hemsidors planerade eller precis födda kullar, jämförde stamtavlor, tidigare kullar och föräldrakatter.
Ungefär i denna vevan föddes det en S* Yahtzee´s-kull med två cremehanar och två lilapaddahonor. Pappa till kullen var amerikanske CH Geishagoll Winter Wonderland, SIA c, (just det; pappa till vår kull 3 som föddes en månad efter Yahtzee-kullens födelse!), och mamma till kullen var CH S* Yahtzee´s Sweet Sensation, SIA e, Bäst i Variant SIA e i SVERAK 2006. Med två så trevliga och snygga föräldrakatter kunde det ju bara bli ett knippe superfina kattungar!?
Så jag åkte dit för att titta på de små... Bara titta. Trodde jag. Men jag blev helt såld! Här var Han; den Rätte! Crememaskad, långbent och med illrosa nos, pisksvans och fin-fina öron som en vingmutter! Och med en stamtavla som gjorde mig alldels förtjust!
Jag våndades i en knapp vecka; skulle jag tinga honom eller ej....! Och var han fortfarande kvar eller var han redan tingad? Men han fanns kvar och JA! Jag fick tinga honom! Lycka!!
Under hela våren har jag knappt vågat tro att det är sant, men sant är det och nu är han här!

Kingston har alltså precis flyttat in och har fullt upp med att leka med alla leksaker och bekanta sig med sitt nya hem. Det är en glad och frimodig liten herre, kelig och gosig och i sin bästa bus-ålder! Ett energiknippe utan dess like!
En helt egen Kingston-sida med stamtavla, bilder och kommande utställningsresultat kommer snart att komma upp på hemsidan under "katterna".
Framåt nästa år hoppas vi att Pixi och Kingston blir alldeles tok-kära i varandra och att katt-Amor skjuter sina pilar hej vilt på dem! (Pixi blev inte alls glad när Kingston gjorde entré: "Den där?!?! Du sa ju att det skulle vara en jättesnygging till hankatt som skulle flytta hit; en Vit Riddare... och så kommer du hem med den där lille fjanten! En kattunge! Va?!")
Seelia och Kingston är släkt på håll, men för nära släkt för att jag tycker att det är ok att para de två. Seelias halvbror är morfar till Kingston. Men Pixi och Kingston är inte släkt så där hoppas vi på bebisar i framtiden!
Eventuellt kan Kingston komma att lånas ut för parning till ett fåtal honkatter när han blir större.

Den här gången blev det inte mycket berättat om kattungarna i kull 3 här på "nyheter"-sidan! Men titta in på "kattungar"-sidan för att läsa mer, och för att se nya bilder på dem!

 
       
       
       


Ibland är det svårt att veta var man ska göra av de långa benen...


Stora siamesöron kan man roa sig mycket med; bita i dem, tvätta dem, dra i, och som här: ha som mikrofon när man sjunger kareoke vid mjölkbaren! Honan mjaouar i brorsans öra. "Rebel, rebel" kanske...?!

 

Den 23 juni 2007:

Nu har kattungarna fått namn! Hanen heter S* Mijmu Pix Rebel Bamboozle och honan heter S* Mijmu Pix Rebel Royale. Läs mer på "kattunge"-sidan, och kolla in hur mycket kattungarna har växt sen sist!
De små bebbarna håller definitivt på att växa ur baby-kostymen och in i kattunge-kostymen! De marsipanrosa, tjocka små magarna har försvunnit, och de tultande små benen har växt sig lååånga och snabba!
Som 7 veckor gammal bebbe har man i princip tre lägen. Man sover, äter eller busar. Allt med samma intensitet! Det smaskas högljutt vid mjölkbaren (mamma Seelias mjölk är fortfarande den bästa maten!) och att springa det allra snabbaste man kan så att man nästan får sladd på tassarna och kanar rakt in i nån möbel, är supercoolt! Brottningsmatcherna avlöser varandra, och hur sömnig man än är tycks det alltid finnas några krafter kvar till ett överaskande nacksving på syskonet...!

Lilla honan, Rebel Royale, kommer att flytta till en fodervärdsfamilj i Västerås. Om allt går bra hoppas vi att hon blir mamma till en kull Mijmu Pix-bebbar under nästa år! Hanen söker sin nya matte och/eller husse. Läs mer på "kattunge"-sidan!

(Föreställ er nu en fanfar!): Våra allra varmaste gratulationer till Jackson; PR S* Mijmu Pix Action Junior Jackson, som tog sitt tredje cert och blev Premier på Uppsala kattklubbs utställning i Uppsala den 17 juni! Gammelmatte är sååå stolt!
Ett stort grattis även till Jacksons fina och gosiga Ragdoll-kompisar Elsa och Nemo som också var med på utställningen; och särskilt till Elsa som gick till panel både på lördagen och söndagen!

 

Glada nyheter är det svårt att hålla tyst om, och för nästa uppdatering av hemsidan hoppas jag kunna dela med mig av en alldeles fantastisk nyhet...! Tills dess ska jag nypa mig i armen för att verkligen ta in att det här är alldeles på riktigt...!

 
       
       
       


"Mmmm, vilka delikata blommor!"


"Va?! Grannarna har picknick! Och de har inte bjudit MIG! Och det ser ut som om de har maaasssor med gott att äta!"


"Då sitter jag väl här då; moll allena och väldans sugen på den där goda picknickmaten, och försmäktar...! Stackars, stackars mig!"

 

Den 12 juni 2007:

Nu har kattungarna blivit fem veckor gamla och springer runt i nästan hela lägenheten på bus och upptäcksfärder. Man får hålla dem under uppsikt; det där med att gå på lådan har de inte helt lärt sig än. Rätt som det är så gallskriker någon: "Kissa!! NUUU!!" och då får man vara kvick med att lyfta över den lille nödige till kattlådan.
Pixi är eld och lågor över sina små kompisar och busar förtjust med dem. Ibland glömmer hon att hon är så mycket större än de; ett däng med tassen kan få en liten bebbe att rulla i väg en bra bit. "Oj då!" säger Pixi, och kan kallt räkna med att den ivägrullade bebben ska mopsa sig och kommer hoppandes på sidan med öronen platt bakåt och benen stela av ilska för att hämnas! En uppretad bebbe är inget att leka med!
Det där med att gå stelbent på tå för att visa vilken stor och farlig katt man är är det senaste! Kattungarna testar det mot allt som rör sig; de andra katterna, en fladdrande gardin eller handduk, och även mot en och annan möbel som ser ut att behöva spö.
Undertecknad har blivit klart bättre på det där med att se vem som är vem av dem. (Även om det fortfarande kan bli förväxlingar...!) För några veckor sen var det honan som var proffs på det där med "Strike a pose!" för kameran, men nu har de bytt lite så nu är det hanen som är en riktig linslus och mäster-posör. Han vet inte till sig av förtjusning när det gäller att posera; han har så många idéer och han testar dem allihop på en gång; allt på samma bild är hans motto! Han viftar på tassarna, hoppar jämfota, hoppar så högt han bara kan rakt upp i luften, gör plötsliga uppdykanden, ligger på rygg och krumbuktar sig eller sitter och stirrar in i kameran och anfaller den när man tar en bild!
Kattungarna har även upptäckt tjusningen med att sova på duntäcket i sängen. Tänk så varmt och skönt! Spelar liksom ingen roll att det är värsta värmeböljan ute och nästan 25 grader varmt inne, och man som människa har fullt sjå med att få lägenheten (och sig själv) svalare... Kattungarna bäddar belåtet ner sig i en håla i mitten av täcket så att bara öronen sticker upp, och man ser nästan hur luften darrar av hetta ovanför dem som om det vore på stekheta prärien...!


Som synes på bilderna till vänster gillar Pixi balkonglivet och drar sig inte för att med ohöljd nyfikenhet stirra på grannar som kan tänkas ha picknick på gräsmattan. Om man inte höll henne under uppsikt så hade hon säkert kunnat hoppa rakt ner i en picknickkorg för att kolla in vad intressant där finns att provsmaka. Hon står raklång och spejande och sniffar ivrigt om det försigår någon picknick där det prasslas med papper eller dukas upp något gott. "Hallå, hallå! Här uppe är jag! Och tänk vad hungrig jag just blev!"
Seelia är inte riktigt lika nyfiken på picknickande grannar. Får hon bara ligga i solskenet och tupplura; med de långa benen spretande åt alla håll, så är hon nöjd! Ibland jagar hon flugor eller blänger på fiskmåsar och skator. Men det blir ju HETT på balkongen! Efter ett tag brukar Seelia gå in och slänga sig raklång på golvet för att svalka sig. "Phu! Herregud! Nu är jag helt utmattad! Tänk vad det är jobbigt att tupplura utomhus!"

Kolla in kattungarnas egna sida på "kattungar"-sidan för att se fler bilder av de stora små knattarna!

 


 
       
       
       


Tengeri på äventyr i det gröna!


"Mhäääääääää!"

 

 

Den 4 juni 2007:

För ett tag sen fick vi bilder från Tengeri, alias Tingeling Trixter från kull 1, och matte Lisen! På bilden till vänster ses Tengeri i vårsolens glans; inspekterandes trädgården. Hon tycks väldigt förnöjd med sol i ansiktet och vind i morrhåren. En jättefin bild på en jättefin liten dam!

Tengeris brorsa; Action Junior Jackson, har genom fin-fina utställningsresultat kvalificerat sig till Scandinavian Winner Show som i år gick av stapeln i Örebro den 2-3 juni. Undertecknad var där på söndagen och tittade och hejjade på vår egen "Stjärna"; Jackson! Det märktes att det här var en alldeles särskild utställning; inte minst vad gäller spänningen och feststämningen kring panelen!
Jackson fick sitt första cert till Premier-titel.
Snyggt jobbat Jackson, Sabina och Alida! Nu väntar utställning i Uppsala senare i juni för Jackson och hans Ragdoll-kompisar Elsa och Nemo. Gammelmatte kommer givetvis dit och hejjar!


Kattungarna har blivit fyra veckor och nu är det action som gäller! De har fått en större hage där de sprätter omkring och hoppar och busar, smyger på varandra och övar sig på anfall och brottningsmatcher. De har även fått börja smaka på "riktig" mat. Det tyckte de inte var nåt vidare intresant, tvärtom. Helt obegripligt att äta nåt sånt äckligt när det finns så förträfflig mjölk i mamma Seelias spenar!? Däremot käkar de kattsand så det sprutar ur öronen; det är andra grejer det! Honan har lärt sig att dricka ur de stora katternas vattenskål och sitter med mycket förnäm min och dricker. Brorsan har också testat vattnet och doppade hela nosen; inte så elegant med andra ord. Han spottade och fräste och tyckte att det där var minsann ingenting för en så stor och tuff katt som han! Uschligt värre!
Seelia har fullt sjå med att hålla reda på sina två illbatingar som springer åt varsitt håll och får den oroliga mamma katt att slå knut på sig själv i sin iver att hålla koll på sina små! Mer om kattungarna hittar du på "kattungar"-sidan!

 

 
       
       
       

 

 

Den 28 maj 2007:

Kattungarna skuttar nu runt i bolådan. De övar sig i att brottas, anfalla och klättra. Ännu så länge är de inte helt stadiga på benen, och man ser hur förvånade de blir när de försöker göra ett elegant tigersprång, men i stället trasslar ihop tassarna och drösslar ihop i en inte alls så tiger-lik hög... Så snopet! Syskonet blir givetvis stursk och ska visa hur ett sånt där hopp verkligen ska gå till. Och gör ungefär ett lika klumpedumpe-elegant svanhopp själv! Men övning ger färdighet och från en dag till en annan ser man hur snabbt de utvecklas och hur mycket de lär sig och kan. Det är verkligen oerhört faschinerande att följa!
Båda två ser ut att bli brunmaskade och de är fortfarande väldigt lika varandra! Inte minst på bild! Frustrerande när man kollar igenom digitalkameran och inte vet vem av dem det är man plåtat...!

Att siameser är väldigt speciella vet man ju... men att dricka kaffe?! Det senaste Pixi-trixet är att hoppa upp på diskbänken när det står en urdrucken kaffekopp där, och så stoppa ner huvet i koppen och ytterst inlevelsefullt slicka den ren från varje spår av kaffe. "Stör ej! Jag dricker mitt morgonkaffe!" mjaouar hon och visar med all tydlighet att det här är viktiga grejjer minsann. Sånt som väldigt speciella små damer gör. Inte sådana där gaphals-paddor som Seelia, o näe då! (Seelia tycker att kaffe är det absolut äckligaste man kan sniffa på och gör stor affär av hur förskräckligt det är!) Pixi tycks helt klart ha insett att kaffe är pricken över i! Sådan matte, sådan katt... ;-)

 
       
       
       

 

Den 18 maj 2007:

Kattungarna växer så det knakar och är nu två veckor gamla! När de föddes var det lätt att se skillnad på dem; en stor och en liten, men nu är det betydligt svårare att se vem som är vem! Inte nog med att de börjar bli jämnstora, de har dessutom samma maskfärg och är väldigt lika varandra i ansiktena!
Än så länge är det mest sömn och mat som står på dagordningen för de små marsipangrisarna. De börjar bli lite stadigare och kravlar runt lite i boet. När man pratar med dem ser de förtjusta ut och svarar gärna med att mjaua lite!
Undertecknad kämpar hårt för att få till hyfsat skarpa bilder på dem...! I synnerhet hanen sitter förundrat och stirrar rakt in i kameran, men så fort man knäpper en bild så bara råkar han vifta med öronen, ruska på sig eller tippa omkull för att ta sig en liten tupplur. Eller så sticker Seelia fram näsan (eller rumpan/ svansen /ett öra / hela sig) i bild och meddelar att nu är det slut på plåtandet. Paparazzis äga ej tillträde i hennes bolåda!
Mååånga bilder med en knivskarp bakgrund och en luddig prick a´lá en katt på mitten blir det...!

Kattungarna har fått en egen sida där det kommer att läggas in bilder på dem vartefter de växer. Där kan du följa deras uppväxt och utveckling framöver. Kolla på "kattungar"-sidan där du hittar en länk till kull 3´s sida!

Pixi löper och ålar och vrålar efter stiliga kavaljerer. Seelia blir irriterad på allt detta vrålande och mjauar förargat att "Aldrig får man en lugn stund! Nu måste jag ju gå och kolla upp vad som försigår!".
Är man en extremt nyfiken padda som ska ha koll på allting (inkl. grannarna som går förbi i trapphuset eller utanför) så är det svårt att låta bli att sticka ut huvet ur boet och undra vad som sker så fort man hör minsta pip! Inte konstigt att man blir irriterad när det bara visar sig vara den där fjantiga Pixi som kelar med rubb som stubb här hemma eller står och mjauar lidelsefullt i fönstret, i badkaret, under skåpen, på skåpen, i skafferiet eller var helst nu andan faller på!?
"Hmpf!" fnyser Seelia. "Miiiiiaaaaaooooouuuuuu!" ylar Pixi. "Suck!" säger undertecknad.

 
       
       
       

 

Den 8 maj 2007:

Den 4 maj föddes Seelias (CH S* SeeSoo Soulmate) och Musses (CH Geishagoll Winter Wonderland) bebbar! En hane på 130 gr och en hona på 100 gr blev det. Den lilla familjen mår prima och mamma Seelia ligger i bolådan med sina bebisar och spinner och är mycket belåten; som synes på bilden till vänster!

Kullen fick förlösas med kejsarsnitt. Seelia fick en liten blodblandad flytning som tydde på att en moderkaka släppt. Hon hade inga värkar, och med tanke på läget velade vi mellan att vänta ytterligare på att förlossningen skulle dra igång av sig själv och riskera att ungarna kanske dog under tiden, eller att kejsarsnitta. Efter att ha försökt få igång värkarna med dropp utan att det fungerade så blev det kejsarsnitt.
Det var första gången jag var med om ett kejsarsnitt på en katt och oj vad orolig jag var! Hur skulle det gå med min kära Seeli-padda, och hur skulle det gå med hennes små kattungar?
Men allt gick bra! Jag fick komma in efter operationen och pussa på de två små fjunisarna som låg nerbäddade i en filt och pep. En stor och rund gosse som visade sig ha röstresurser i klass med en mistlur, och en hona som såg ut som en liten arg Alien med långsmalt huvud och framskjutande haka. Vilka små underverk!
Efter en stund kom veterinären in med Seelia, min duktiga, duktiga hjältinne-padda! Seelia var lite omtumlad, yr och nyvaken. Av själva snittet syntes bara ett fint litet "streck" på magen, och det var sytt så fint. Veterinären och sköterskorna var så måna om att allt skulle gå bra för mamma katt och hennes ungar. Själv var jag alldeles omtumlad och sååå lättad över att allt hade gått bra!

Seelia är precis som vid förra kullen en supermamma! Vilket hon gärna vill bli påmind om flera gånger dagligen också... !
Båda ungarna har stadigt ökat i vikt sen de föddes, och är pigga och matglada. Den lilla honan är supertuff och bangar inte för att uppvigla till "mjölkbar-slagsmål"! För som alla vet är ju gräset alltid grönare på den andra sidan, och just den spenen som syskonet diar från är ju givetvis den man själv vill ha! Hanen är visserligen större; en riktig tjock liten isbjörns-look-alike, men får ge sig när syrran armbågar sig fram. Men han ger sig inte utan att pipa högt och knorra ilsket eftersom ingen annan spene duger!

Håll utkik här på "nyheter"-sidan och på "kattungar"-sidan för kommande lägesrapporter och uppdateringar om kullen!

 
       
       
       


Som bästisar sover man ihop...


...tvättar och pussar på varandra...


...och tar en och annan brottningsmatch!


"Hm... den här killen var väldigt tystlåten. Han kanske har nåt gott i munnen...?! Hörru´; gapa med dig nu då!"

 

Den 16 april 2007:

Är man bästisar så är man; som synes på bilderna till vänster! Då ska man sova kind mot kind, tvätta och pussa på varandra, busa och göra det mesta ihop, trots att man är ganska olika till sättet. Pixi är lite av en gammeldags Hollywood-skönhet; elegant och fåfäng men oerhört omtänksam. Seelia är mer som...tja; en våghalsig Indiana Jones-typ som ständigt har nån äventyrsexpedition på gång! En väldigt bra kompis-kombination enligt damerna själva!

Pixi har återhämtat sig bra efter sin bebbes bortgång, det har inte varit några problem med mjölkstockning eller liknande. Hon är gladare än på länge och busar gärna med Seelia. (Kanske att hon kände på sig redan under dräktigheten att något var fel, och nu kan andas ut när det är över?)
Seelias mage börjar bli rund och stor, och enligt varenda kattbok så vill den dräktiga honkatten helst sova och ta det lugnt. Det gäller dock inte för galenpaddan Seelia. Är man en ytterst påhittig, nyfiken och energisk siames så är man! Det ska gallopperas så det dånar och man ska slänga sig i klätterträdet så att det är på vippen att kapsejsa. Seelia står gärna högst uppe på den svajjande toppen och ser förväntansfull ut; ska det falla eller inte...?! Spännande!

Nu har det sannerligen blivit vår ute! Undertecknad drömmer om en grön och blommande balkong för såväl två- som fyrbenta. Förra året blev det lite sisådär med balkong-tillvaron. Med två stora och två små (kattungarna i kull1) siameser som for och flög likt nyårsraketer på balkongen satt man mest på helspänn; redo att fånga någon av "raketerna" om denna skulle få för sig att göra ett hopp ut i det fria eller pinna i väg utom räckhåll på fönsterblecket. Så i år ska balkongen nätas in!
Några blommor har redan kommit på plats på balkongen. Katterna har hjälpt till att plantera, särskilt Pixi. Hon har insupit varenda blomma med alla sina sinnen.... och särskilt med smaksinnet. De flesta av plantorna provsmakades av vår lilla botaniker i ett obevakat ögonblick, idisslades lite, och kom sedan upp i små gröna kräkpölar. "Helt nödvändigt, man måste provsmaka på allihop!" förklarade Pixi. Hm... Ett faktum som förvisso övergår mitt förstånd, men vad vet väl jag? "Det här är en kattgrej, du begriper det helt enkelt inte!" Såklart...!
Katterna har önskat sig en stor kruka med kattgräs till balkongen, och har ivrigt lovat att hjälpa till att plantera gräsfrön och att kratta och gräva i krukan. "Du aaanar inte vilka gröna tassar siameser har?!" har de förklarat med viktig min. Vi får väl se hur det går med kattgräs-odlandet framöver när de självutnämda trädgårdstomtarna tar saker och ting i egna tassar!
Fortsättning följer...!

Två nya länkar finns det att kolla in: "Siames iFokus" som är ett jättebra forum om man har, föder upp eller är intresserad av kat. IV-katter, och "Pawpeds"; en sida med mycket information om mycket (katt-) relaterat.

 
       
       
       


"Mjaoouuu!" En pratglad liten bebbe har lämnat oss

 

 

Den 6 april 2007:

Ibland är livet orättvist och skört. När vår lille bebbe var tio dagar gammal drabbades han av sk "flat chest" och på bara några dagar gick han från att vara en pigg krabat till att bli allt mer apatisk och hade stora svårigheter med att andas. När han var 13 dagar gammal fick han somna in.
"Flat chest" är en relativt ovanlig defekt som uppkommer plötsligt på kattungar som är mellan 1-3 veckor gamla. Symptomen är precis som på vår lille kattunge; insjunken bröstkorg, dålig viktökning och ibland svårigheter med att andas beroende på graden av flat chest. Det finns många teorier kring flat chest, men det finns inte mycket faktisk forskning i ämnet.
Kattungar med lindrigare fc kan klara sig och växa ifrån defekten vid ett par månaders ålder. Vid svårare fall där bröstkorgen är allt för insjunken och platt får kattungen svårigheter att andas, och det kan bli deformationer i ryggraden som kan ge puckelrygg. Vår lillemans flat chest var av det svårartade slaget.

Jag har stödmatat den lille, suttit vid bolådan för att se till att han verkligen diat och sett till att han legat mjukt med bröstet. Men ibland hjälper det inte hur mycket man än vill, försöker, och hoppas att läget ska vända. Lillebebben blev bara sämre; han hade allt svårare att andas och blev bara tunnare och tunnare. 13 dagar gammal fick han somna in. Det var ett tungt beslut att ta, men att se den lilles ansträngning för varje andetag han tog, och att se en frisk och pigg unge tyna bort på bara några dagar var ännu svårare att se.
Läs mer om lillebebben och defekten flat chest här.

Den senaste tiden har varit en pendling mellan hopp och förtvivlan och vi är så ledsna över att det gick som det gick och den lille inte klarade sig.
Ett stort TACK till alla er som följt den lille bebben under hans korta liv. Som delat med sig av sitt stöd, engagemang, omsorg, goda råd och erfarenheter, och som hoppats och hållt tummarna för den lille! Ibland är livet lika kort som orättvist. Den lille bebben var lika efterlängtad som han nu fattas oss.

Till sist: Våra varmaste gratulationer till "kattungarna" i kull 1; Action Junior Jackson och Tingeling Trixter som fyllde ett år den 5 april! Hurra Hurra! Många kramar och hälsningar till er och era familjer!

 

 
       
       


Nybliven mamma och sååå stolt!!


Den lille bebben himself, 1 dag gammal och alldeles fjunig!


Pixi och den store lille gossen

 

Den 25 mars 2007:

Den 23 mars blev Pixi och Jackson föräldrar till en mycket efterlängtad, stor och ståtlig hankattunge! I skrivande stund ligger den stolta mamman och farmor Seelia och sover med den lille i mellan sig. Med två "mammor" är man helgarderad för att alltid vara fin och vattenkammad från topp till tå och alltid någon som kommer springande vid minsta lilla pip!
Den lille gossen visste minsann att göra entré, och han höll oss på halster ända till dag 71 av dräktigheten. Vid det laget hade vi fått kollat med ultraljud att det bara fanns en enda kattunge i Pixis mage (inte konstigt att hon inte blev så där jättejättejätte-rund om magen alltså!). När Pixi väl fick krystvärkar i fredags morse så ville inte den lille komma ut. Och har man inga syskon som trycker på och knuffas för att komma ut så kan man ta det lite piano tycktes vår lille bebbe resonera. Eftersom det drog ut på tiden och Pixi hade haft rejäla värkar länge så åkte vi till veterinären.
Men si; knappt hade vi fått träffa veterinären så dök det upp en liten bubbla under Pixis svans. Så runt 11.30 den 23 mars föddes det en stor gosse på 122 gram (exakt samma födelsevikt som pappa Jackson!)!
Den nyblivna mamma Pixi spinner non stop av stolthet, och som alla kattmammor kräver hon att man ska sitta med henne vid bolådan och berömma hennes lille prins och klappa den oooerhört duktiga mamman hela tiden! Och det gör man ju så gärna! En annan som ska titta in och vara med i boet hela tiden är farmor Seelia. Den lille bebben var inte många timmar gammal när Seelia kånkade in sina bästa leksaker i boet för att ge den lille en demonstration av olika tekniker för att jonglera, slita i tu och gräva ner leksaker. När undertecknad körde ut både henne och alla leksakerna blängde Seelia surt och mjauade argt: "Jag skulle ju bara visa honom lite trix och fintar, sånt man måste känna till som katt vet du! Och vem är bättre på att lära ut sånt än jag - värsta bästa buspaddan!?"
Men än så länge är det bara mjölk, mjölk och ännu mera mjölk, och sömn, som hägrar när man är en liten bebbe! Hur mycket farmor Seelia ändå hävdar att det gäller att börja tidigt om man ska bli en riktigt bra bus-katt! ;-)
Den lille bebben är för övrigt en riktig gaphals som redan visat sig ha temperament minsann! Försöker man lägga honom till en spene gastar han ilsket: "Kan själv!", och kravlar i väg i motsatt riktning...!

När vi ändå pratar om Seelia så kan jag berätta att hennes spenar lyser rosa! Om allt går bra och Seelia är dräktig så kan vi se fram emot en Seelia & Musse-kull i maj...! Vi håller tummarna superduperstenhårt!!

 
       
       
       


En oooerhört svårfotograferad mage! Pixi anser det vara lite genant och privat att visa upp sin lilla kula...!


"Å vad det luktar gott... som dräktig kräver jag att få provsmaka!"

 

Den 2 mars 2007:

Pixis spenar lyser hallonröda och magen börjar bli riktigt rund och tjock....! Vi hoppas och håller tummarna för att ett gäng kattungar ser dagens ljus omkring vecka 12! Vi håller tummarna särskilt hårt eftersom blivande pappa Jackson; S* Mijmu Pix Action Junior Jackson, numera är en glad kastrat, så detta blir hans enda avkommor.
Blivande mamma Pixi mår prima och är på ett strålande humör! Tänk; som dräktig kan man sova hur mycket som helst.... och äta hur mycket kattunge-mat som helst! Helt perfekt tycker Pixi!
Pixi inleder varje dag med att gallskrika "Mat!Mat!Mat!" och "Jag dööör av svält!". Torrfodret tycks ha gjort sig osynligt över natten; till frukost duger det enbart med blötmat nämligen.... Och efter denna deli
kata kulinariska inledning på dagen så är det dax för morgongymnastik med den högt älskade pälsmusen. Pixi jagar och jonglerar med sin leksak, och pälsmusen får minsann se sig om här i världen; det ser Pixi till (än stoppas den ner i golvbrunnen, än grävs den ner i matskålen eller får träna på undervattenssimmning i en vattenskål. Och då och då får den stifta bekantskap med Seelias tänder). Efter en stunds lek så blir man fasligt sömnig och somnar i princip där man står. Då är det dax att bädda ner sig på en mjuk och mysig plats för att tupplura i ett antal timmar. Ett mycket behagligt liv enligt fröken Pixi!
Läs mer på "kattungar"-sidan!

....där du även kan läsa om Seelias dejtingplaner! Undertecknad har den senaste tiden försökt få igång Seelia att löpa genom diverse knep... Bland annat genom att få låna en påse med hankatts-luktande klumpar från gentlemannen Tysons (pappa till S* Mijmu Pix-kull 1) kattlåda till Seelia att sniffa på. Rena afrodisiakan för en honkatt trodde jag! Dessa stinkbomber mottogs dock med stor skepsis av damerna här hemma. De tyckte inte alls att det luktade intressant eller spännande. Näe, fy vad äckligt! Så klumparna grävdes omedelbart ner av flinka tassar, och så var det med den saken.
Men listiga matte grävade dock upp klumparna igen så att inte den intressanta hankatts-doften skulle gå Seelias nos förbi.... Katterna förfasade sig och protesterade: "Matte har blivit galen! Gräva upp sånt där snusk!". Så tji fick jag för min finurliga idé...!
Men någon effekt tycktes de där klumparna ändå ha haft; för bara någon vecka senare var det en viss padda som tog i ända från tårna och deklarerade att hon löpte! I vanliga fall är detta högljudda Mjaaaaooouuuu startsignalen för att det är dax att plugga in (de allra starkaste) öronpropparna, men inte denna gången! Nu blev det i stället dejt med snygge Musse för Seelia! Båda katterna fann varandra direkt; det var verkligen kärlek vid första ögonkastet (bokstavligt talat!)! Amerikanske Musse är en supertrevlig, lång och gosig gentleman; inte konstigt att Seelia blev upp över öronen förtjust!?
Nu får vi vänta i några veckor innan man kan se om i fall att Seelia blivit dräktig. Vi håller som vanligt alla tummar och tår och tassar och hoppas att katt-Amor varit riktigt på hugget under Musse och Seelia-dejten!

Det är mycket med kattungeväntan och -längtan i dessa dagar: Två kullar med duniga, fjuniga och alldeles fantastiskt förtjusande siameskattungar kan man just nu spana in hos S*Yahtzee´s och hos Mariella!

 
       
       
       


Vår ihärdige don Juan tar en paus; man bli sååå trött av att vara störst, snyggast och gapigast!


"Om jag kråmar mig riktigt ordentligt måste ju Pixi bli oerhört imponerad och falla som en fura för min charm?!"


"Jaaa! Det funkade! En sån charmör jag är!"

 

Den 1 februari 2007:

Långbente Jackson; alias S* Mijmu Pix Action Junior Jackson, har varit på besök! Jackson heter inte Action för intet; denna unge man gör nämligen inget halvhjärtat utan det är alltid maximal effekt och 110 % action i allt han företar sig. Således har Jackson jobbat superduperhårt för att vara Salas mest fertile hankatt på sistone...!
Det var tänkt att Jackson skulle dejta Pixi först framåt sommaren, men med en sådan här skönsjungande action-casanova till hane gick det inte att följa den planen, utan det blev parning nu i januari istället.
Jackson blev förtjust över att återse Pixi och la direkt in en stöt på henne... Pixi; som är en riktig romantiker, blev dock måttligt imponerad av denna pang-på-rödbetan-taktik och örfilade upp sin ivrige kavaljer. "Ååå sicket elände, å jag som ääär så snäll!" beklagade sig Jackson. Men skam den som ger sig! Efter ett antal långa dagar och nätter med uppvaktande vrålanden, kurranden och ännu mera vrålanden från Jackson började Pixi (äntligen!) att löpa! Till stor lycka för oss alla; inte minst den tålmodige gentlemannen Jackson!
Så nu väntar vi med spänning och håller tummarna för att Pixi blivit dräktig!!

Även Seelia har en riktigt stilig dejt på gång! Och bara därför så måste hon (såklart!) på padda-manér vara lite tvärtom och göra saker och ting helt efter eget huvud; vilket innebär att hon absolut inte har tid med att löpa och gå på dejt NU...! Det är ju sååå mycket som står på dagordningen i den fulltecknade padda-kalendern! Vem ska annars vända upp och ner på mattorna och knöla ihop dem i högar här hemma? Vem som helst fattar ju att en tillknölad matta är ett perfekt fort att sitta och spana i! Och telefonkatalogerna ska rivas ut från skåpet och bläddras i (= genom att man gör en och annan burn out i dem). Å man måste ju hålla ett vakande öga på alla fåglar och ekorrar utanför fönstren också. (Det finns en lika tjock som kaxig koltrast som brukar sitta på balkongen och blåsa upp sig... Seelia trycker näsan mot fönstret och skallrar tänder av ilska!) Och som inte alla dessa aktiviteter vore nog så har Seelia utsett sig själv till bodyguard/mamma till Pixi och följer henne som en skugga överallt.
Så varför löpa när man redan har en "bebis" att ta hand om?! Näää? Just det! Vi får snällt vänta på löpning tills "mamma" Seelia kommer på andra tankar och kan tänka sig att träffa den stilige Musse...!

Kolla in "kattungar"-sidan för att läsa mer om damernas superstiliga kavaljerer! Vi hoppas och håller tummarna för att dejterna ska resultera i två mycket efterlängtade, fina och friska kullar framåt vårkanten!
Titta in här på nyhetssidan, samt på "kattungar"-sidan för kommande lägesrapporter!

 

Pixis sida är nu utökad med fler bilder på vår lilla fröken. Datorn vill dock inte samarbeta vad gäller bilder till Seelias sida, hm! Tekniken trilskas och jag morrar och fräser som en ilsken Kalle Anka framför datorn (igen...!) och begriper inte alls varför webprogrammet helt plötsligt inte vill som jag vill?! Den tekniska brottningsmatchen fortsätter...
På "kullar"-sidan finns det nu; sent om sider, bilder på kattungarna från kull 1 som föddes i våras. Spana in store lille Jackson och lillasyster Tingeling Trixter som små!
Det finns en ny länk, och den går till (N) Sacred Souls i Norge som har sååå fina katter!

 
       
       
       


Oj vad man blir trött av allt jul-kul...!


Seelia inspekterar julgranen

 

 

 

Den 19 december 2006:

Å så är det snart jul igen! I förra veckan dök det upp en julgran här hemma. Katterna sniffade grundligt igenom varenda gren. Tjock och ståtlig stod granen i sin julgransfot... i tio minuter. Sen uppdagades det att julgransfoten läckte. Hm! Granen kånkades in i badkaret och undertecknad begav sig ut för att införskaffa en ny och hel julgransfot. Väl hemma igen deklarerade katterna att det där med julgran var helt klart överskattat och de hade minsann tröttnat för länge sen på allt ståhejjet, nu skulle de tupplura. Så granen kläddes med ljus, glitter och pynt, beundrades (kollossalt!) av de tvåbenta och ignorerades av katterna.
Men man kan ju ändra sig... Sent, sent på kvällen börjades det vevas energiskt med tassarna ibland grenarna och det drösslade ner en och annan kula som mottogs med stor förtjusning. "Vaddå?! Vi skulle bara kolla om det var nån kvalitet på de här kulorna, knacka lite på dem för att se hur mycket de tål!"
Och det hade minsann uppmärksammats att det fanns glasfåglar med fjädrar högt där uppe bland grenarna...! Skandal!! Katterna; i synnerhet Seelia, har fullt sjå med att övervaka de eländiga småfåglar och skator som har fräckheten att spatsera omkring på balkongräcket eller sitta och se malliga ut i träden här utanför! Å nu hade dessa svurna fiender även nästlat sig in i julgranen, såklart man måste ge dem på nöten?!

Vi har fått väldigt rolig läsning och varma rapporter från lilla Tingeling Trixter (som i vardagslag kallas för Tengeri) och hennes matte Lisen! En riktig mästare på att apportera är Tengeri, och likaså på att klättra på höga höjder. Och precis så som det anstår en riktig liten fröken så gastas det för full hals när man ska ta sig ner på marken igen; klart man ska få hjälp av matte med det; vad ska man annars ha de lååånga människo-kompisarna till?! (Som taxi, hiss och skylift; och betjäning i största allmänhet såklart!)

Undertecknad har fått en släng av vinterkräksjuka; eller nån annan illasinnad bacill, så denna gången blir det inte så mycket uppdaterat på sidan som jag hade tänkt... Men nya bilder på Seelia och Pixi, bilder på kull 1-kattungarnas uppväxt och lite annat står på tur att uppdateras nästa gång!

Från oss alla till er alla; två- och fyrbenta: God Jul & Gott Nytt År!

 
       
       
       


En stolt padda!


"Kolla in mina rosetter, och MEJ; Jackson - snyggaste killen i stan!"


Den lille tomtenissen Jackson!


Djungeltelegrafen Pixi meddelar sig: "Hallå hallå grannarna! Min bästis har blivit Champion! Och jag löper!"


"Jaha, då inväntar vi väl gratulationerna och applåderna då!?"

 

Den 13 november 2006:

Vi har en nybliven Champion!

Seelia och Jackson har varit på stor kattutställning i Fryshuset här i Stockholm den gågna helgen. Det var enligt uppgift ca 900 katter på lördagen och 800 katter på söndagen; måånga fina katter att beundra, och tuff konkurrens!
Seelia fick sitt tredje cert på söndagen och blev Champion! Seelias son; långbente och stilige Jackson, debuterade i juniorklassen och blev nominerad på lördagen! Han presenterade sig artigt för alla domarna "Heeeej! Det är jag som är Jaaaaackson!". Högt och tydligt mjauade han; så att de säkert skulle höra vem de hade att göra med! I panelen blev dock han slagen av en annan snygg tabbykille. Om det funnits pris för Bästa röstresurser/Snacksaligaste katt så hade Jackson sopat banan med alla de andra katterna; inklusive mamma Seelia! Jackson var inte tyst många minuter; allt skulle givetvis kommenteras, och det var ju såå många människor och andra katter att presentera sig för och snacka med!
Stort tack till Jackson och hans matte Sabina & c:o för en jättetrevlig helg! Seelia hälsar till Alina och tackar för pälsmusen; hon har lovat att inte äta upp den; åtminstone inte inom de närmsta dagarna...! (hon äter upp de nya pälsvipporna först...!)

Undertecknad passade även på att köpa en ny iglo till katterna på utställningen. Pixi blev överförtjust; det blir varmt som i en liten bastu i iglon och Pixi har inte lämnat sitt nya favvo-ställe många minuter. Hon ligger där inne och pussar på sin kattmynta-råtta. Seelia får nätt och jämt lukta på utsidan på iglon, men sen är det stopp. Detta är strikt Pixi-område; Champion-paddor äger ej tillträde!

Den påhittiga och företagsamma Pixi har utsett sig själv till stylist. Den första mer eller mindre frivilliga klienten blev bästisen Seelia. Undertecknad upptäckte en dag att Seelia såg lite... tja; annorlunda ut i ansiktet. En närmare titt visade att Seelias "ögonbryns-morrhår" var kapade och kvar fanns bara ett och annat knappt centimeterlångt stubbat morrhår. Vem som varit framme med gaddarna här rådde det ingen tvekan om: Pixi!
(som var mycket nöjd med sitt jobb kan tilläggas!)
Själv är Pixi en mycket upptagen dam i dessa dagar; hon har nämligen en dejt på gång och har fullt upp med att åla och vråla och öva på förföriska poser framför spegeln. Vi hoppas givetvis att herr hankatt blir alldeles knockad av Pixis charm!

Seelia tycker att det är dåligt med brottningsmatcher och action-lekar här hemma nu när hennes busige son har flyttat hemifrån. Pixi tycker inte alls om brottning, näe; sånt blir man ju skrynklig i pälsen av, förskräckligt. Så Seelia klampar runt och försöker uppvigla till vilda jakter och annat ståhej, och Pixi hänger på ibland; när hon är på sitt våghalsiga humör.
Men som liten fin dam behöver man ju hur mycket skönhetssömn som helst och Pixi äääälskar att sova! Seelia fnyser över sin mesiga och fåfänga kompis och ger sig på en intet ont anande pälsmus, eller gallopperar runt som en galning på egen hand. Ska det lekas så ska det! Action, action! Behöver jag tillägga att det inte finns en enda hel eller icke-demolerad leksak här hemma?! De pälsvippor och möss som inhandlades på helgens utställning är hett villebråd med andra ord!

Jag hoppas kunna (läs: hinna med!) lägga in bilder på Seelia och Pixi på deras egna sidor snart, samt bilder från uppväxten på kattungarna från kull 1. Det är även ett par nya länkar som väntar på att läggas in. Dygnet har alldeles för få timmar; tänk - om bara en månad är det Lucia!? Hur gick detta till; var tog hösten vägen?! Hur som helst, katterna och jag ser fram emot vintern; läs mer under "kattungar"...!

 
       
       


"Partners In Crime"; Pixi och Jackson på spaning

 

Den 11 oktober 2006:

Jackson har hittat sin nya familj och flyttar snart hemifrån. Vi är övertygade om att vår lille charmör kommer att förgylla tillvaron för sin nya familj med sin alldeles speciella, fantastiska och nyfikna personlighet! Och lika övertygade är vi om att Jackson får ett superbra hem i Sala hos Sabina, Emil och katterna!

Som tidigare har berättats så är Pixi och Jackson mycket intresserade av botanik. Dessa båda siameser är även oerhört matglada. Genom att slå sina kloka huvuden i hop så har de sålunda kommit fram till en hemlig plan: Vi planterar kattmaten och skördar ännu mera mat! Sagt och gjort!
Undertecknad kom dock den listiga planen på spåren när det dök upp mögliga, uppluckrade torrfoderbitar i blomkrukorna... Långnästa och spelat förvånade hävdade Pixi och Jackson att de där torrfodergrejerna hade de iiiingenting med att göra, nää då. Hur torrfodret hamnat i blomkrukan var verkligen konstigt. Helt oförklarligt till och med. Jojo...!

Seelia och undertecknad var på utställning på Solvalla i helgen. Seelia fick Ex1 och sitt andra cert! "Bara" ett cert kvar till Champion-titel; heja heja vår coola paddis!
Vi passar även på att gratulera vår kompis Sweetie; S* Conncinus Sweet Child O´ Mine, som debuterade i juniorklassen och fick Ex1 och blev BIV! (Sweetie kan du hälsa på under "S* Beau Monde Al Capone/Tysons & co" under "länkar" i menyn)

Nu är det klart med damernas dejter! Både Seelia och Pixi ska träffa snygga hanar i höst/vinter och vidskepliga matte sitter redan och håller tummar och tår och säger "peppar, peppar!" och hoppas på att dejterna ska resultera i två kullar med fina och friska Mijmu Pix-bebbar i början av nästa år! Läs mer på "kattungar"-sidan.

 

 

 


 
       
       
 

 

Den 22 september 2006:

Sidan håller så sakteliga på att ses över och nya grejer tillkommer/revideras vartefter undertecknad blir mer varm i kläderna vad gäller webprogrammet! Ibland blir det helt galet och då svär man ilsket som en kolerisk Kalle Anka. Ibland går allt perfekt och då får man nästan hybris...! (tills allt blir konstigt igen och Kalle Anka-fasen inträder...!)

På Seelia och Pixi´s egna sidor kommer det snart att finnas länkar med bilder på damerna, och Seelias och Jacksons utställningsresultat finns att hitta under utställnings-länken på Seelias sida. Under "kullar"-sidan finns den första kullen inlagd. Det finns även en ny länk; den går till S*Furstens siameser. Där finns det superfina katter (och hundar!) att beskåda!

Det har blivit höst och mååånga skator och deras ungar tjattrar i träden utanför fönstren här hemma. Katterna har fullt sjå med att hålla koll på dem. Varje morgon trängs trion i glipan vid sovrumsfönstret (bäst utsikt; rätt opp i skat-nästet!) för att se vad de eländiga skatorna hittar på. Seelia är den som är ledaren för kattgänget och den som mest nitiskt kräver att fönstret öppnas var morgon. Sen står hon rak som en ål och spanar på fienden.
Pixi och Jacksons intresse för skatorna brukar vara kort men intensivt; de knuffas och buffas vid fönsterglipan några minuter innan nåt mer spännande hägrar (mat i Pixis fall och bus i Jacksons fall).
Efter detta tuffa spionjobb måste man ta igen sig ett par timmar; man blir såå trött av att spana på skator... Som inte alls tycks bry sig om tre blängande siameser som hytter med tassarna och mjauar lagom hotfullt i ett fönster....

Till sist en liten Jackson-historia...! Det är inte bara Pixi som är närgånget nyfiken på krukväxterna här hemma, även Jackson hyser ett stort botaniskt intresse. Jackson är även en ivrig och mycket ihärdig apportör och man kan spendera timmar med att kasta iväg leksaker som Jackson apporterar lika duktigt som en hund. För någon vecka sen när vi lekte apport kom han springande med en blomma i munnen som han la vid mina fötter och såg sååå glad ut: "Varsågod matte; den är till dig! Jag har fångat den alldeles själv!" Matte smälte (såklart) som smör i solsken över uppvaktningen och Jacksons tindrande ögon! Och inte hade jag hjärta att fya på den lille charmören heller för att han "plockat" blommor olovandes...! Sicken en liten filur!

 
       


Jackson i spenaten


Så här kan man också fånga flugor...


Jackson blev kompis med en gris

 

D e n ...2 4... a u g u s t i... 2 0 0 6 :

Å vilka planer jag hade på att knåpa med hemsidan i sommar... och oj vad det var mycket annat som gjordes i stället... Men nu så!

Ett par veckor i juli/augusti var vi och hälsade på tjocka släkten i Skåne. Katterna käkade flugor, löpte gatlopp tvärs genom huset samt infiltrerade vartenda skåp och låda. Jättekul! Seelia löpte och skrek efter hankatter så att väggarna bågnade och alla flydde huset. Matte spanar för fullt efter en stilig herre åt vår vrålande padda, och förhoppningsvis blir det en dejt för Seelia i vinter. Håll utkik under "kattungar" framöver för mer info!

Pixi var på dejt i juli. Efter fem veckors ivrigt spanande på spenarna fick till och med undertecknad (optimist in i det sista) konstatera att Pixi inte var dräktig. Nu hoppas vi att det kan bli en omparning framöver, och håller tummar, tassar och tår för att parningen ska lyckas denna gången och att det föds en kull friska och fina kattungar här hemma i början av 2007!

I början av juli flyttade Tingeling Trixter till Gävle. Hon lyssnar numera till namnet Tengeri och bor med sin nya matte Lisen och siameskompisen Shokri. Tengeri har fått ett superbra hem och vi gläds åt att höra om allt bus och äventyr som de två katterna hittar på!

Den 19 augusti gjorde Seelia och Jackson utställningsdebut på CCC´s utställning i Vallentuna. Båda två fick jättebra omdömen! Seelia fick CAC och Jackson blev Ex1, NOM och Best In Show Ungdjur! Båda katterna skötte sig exemplariskt, och som vanligt var det matte som var nervös och katterna som var coola...! Utställningsresultaten och domarutlåtandena kommer snart att läggas in på sidan.

Förhoppningsvis kommer det även en engelsk verision av Mijmu Pix-sidan framåt hösten/vintern. Just nu sitter jag med engelsk/svenska ordboken i högsta hugg och muttrar över min dåliga engelska...!

 
  Den 17 juni 2006:

Efter en intensiv vår med fullt upp på jobbfronten i allmänhet och de fantastiska kattungarna i synnerhet ser vi nu fram emot en skön sommar! ....och tid till att uppdatera Mijmu Pix hemsida mer ofta framöver!

Här hemma är det kattlig action och vilda upptåg som gäller numera. Katterna; små som stora, dundrar fram i full gallopp likt en hord glada/galna elefanter kors och tvärs och upp och ner och in och ut överallt. Äventyren och uppfinningsrikedomen vet inga gränser. Ni anar inte vad mycket en siames kan hitta på! Och när fyra påhittiga siameser slår sina kloka huvuden i hop...; tja, då blir det livat!

Handdukarna och duschdraperiet i badrummet blir värsta lianerna; kattungarna svingar sig som små apor över badkaret. Toapappersrullen strimlas ivrigt till konfetti (Kattunge uthyres som dokumentförstörare! Mycket effektiv!). Att namntemat till den här kullen blir Äventyr och Action föll sig ganska givet...! Läs mer under "kattungar".

Tidigt, tidigt på morgnarna är det brottningsmatcher mellan de två minsta på mattes huvudkudde som gäller. Att mattes huvud ligger så att säga mitt i boxningsringen spelar inte så stor roll. Nä, det går så bra att brottas ändå...! Pixi och Seelia är publik och hejar på kattungarna från var sin sida av kudden.
Man kan också springa jättesnabbt fram och tillbaka under täcket för att uppvigla till lite bus i arla morgon stund. (Tänk vad mycket kul matte missar när hon sover!? ) Efter allt busande blir man såklart jättetrött och då är det perfekt att befinna sig i sängen; bara att somna direkt där man står. Lilltjejen föredrar att sova tätt intill mattes öra, och hanen sträcker ut sig som en lång ål under täcket. Och själv ligger man så gärna lite knöligt och stelt bara för att de två små och två stora sömntutorna ska ha det bra...!

Pixi är mitt i sina katt-tonår och börjar bli stora damen. Och som en riktig dam har hon även lagt sig till med en del glamourösa nycker. Som att gömma sig när det kommer gäster, bara för att kunna dyka upp en efter en stund (när ojandet och oooh-andet över kattungarna har lagt sig) och liksom se alldeles förvånad och elegant ut på samma gång. "Nämen oj, är här folk?! Å jag som just vaknat!"   Jojo. Bara en siamesprimadonna kan hitta på ett sådant utstuderat sätt att göra entré på...!
Vår förtjusande Pixi ska på dejt i sommar med en mycket stilig brunmaskad herre, och vi hoppas att kunna återkomma med mer info om detta längre fram...!

Till sist: Ett stort, stort tack till Bibi Eklund för all hjälp med konstruktion och uppdateringar av hemsidan!! Nu hoppas jag kunna lära mig att uppdatera sidan själv framöver. (Ser det konstigt ut så vet ni vems nybörjarknåpanden det beror på...!)
Övning ger förhoppningsvis färdighet, och jag hoppas att ett flitigt övande i kombination med massor av idéer för sidan snart kommer att visa sig här. Håll utkik!
 
       
 

Den 10 maj 2006:

Kattungarna är 5 veckor gamla; tiden går fort! De är pigga och livliga, och springer runt och busar och brottas i sin "hage" tillsammans med de stora damerna. De övar sig i allehanda knep och trix; att smyga och se lömsk ut, klättra från topp till tå på matte, hoppa på sidan och se jättefarlig ut, äta kattsand eller boxa till syskonet som just skulle ta en tupplur. Mamma Seelia har fullt upp med att uppfostra och pussa på sina två ungar!

Då och då är kattungarna på utflykt i köket; som hagens ena "vägg" gränsar till. Det är jättespännande! Man kan kolla in vattnet i vattenskålen (hur äckligt som helst) och springa supersnabbt på raksträckan mellan de stora katternas matplats och hagen. Då ryker det nästan om de små tassarna bara så fort det går...!

Pixi är kattungarnas idol, och likt björnen Balou i Djungelboken har hon åtagit sig att lära dem aaaallt hon kan. (Och det är mycket det kan intygas...! ) Busa och brottas är jättekul, men hon gillar inte när kattungarna klättrar på henne. Det är ju ett sjå med tvättande och friserande för att pälsen ska ligga fint och elegant; och så kommer det en massa små tassar och rufsar till den... Pixi är även förste toalettkontrollör. Bebbarna hinner knappt kissa färdigt i lådan förrän Pixi (med stor iver och entusiasm) hjälper till att krafsa över det hela!

När kattungarna var tre veckor gamla fick lilla honan diarré och tappade en del i vikt. Efter uppvätskning hos veterinären och några oroliga dygn med stödmatning och koll på diandet (= hindra att bufflige storebror tjuvade lillasysters spene titt som tätt) så har vår stora lilla fighter fått tillbaka hullet och går stadigt uppåt i vikt igen! (Tack Jaana, S* SeeSoo och Joanna, S* Yahtzees för all er omtanke, support och goda råd!)

 
       


 

Den 15 april 2006:

Tiden går fort; kattungarna är redan tio dagar gamla! De ökar ständigt i vikt. Åtminstone hanen ser ut att bli tabby, ev honan också. Läs mer under "kattungar".

Mamma Seelia pysslar om sina små bebisar, och "storasyrran" Pixi hjälper generöst till. Hela kattgänget ligger huller om buller i sitt lilla tält (en gammal spån-tvättkorg + katternas iglo + ett flanelltyg över allt detta) och sover, tvättar varandra och småsnackar.

Seelia tycker dock att det behövs motioneras i mellan åt, och Pixi är inte den som bangar när det gäller upptåg. Så ett par gånger om dagen kör de stora damerna ett race kors och tvärs genom lägenheten så mattorna darrar av fasa och möblerna kanar runt. Ibland kikar de in till bebbarna för att kolla läget. "Nä de sover fortfarande, vi tar ett varv till va!?".

Pixi har försökt få med kattungarna i de vilda lekarna; förtjust anfallit "tältet" från ovan, eller lekt gräv-lekar i madrassen. Kattungarna (och Seelia) har dock bara fortsatt att sova, till Pixis stora förtret.

I fredags; 7 april, var det dock inte lika muntert. Seelia fick rejäla krystvärkar igen; två dygn efter förlossningen. Framåt natten fick vi åka till djurakuten. Där konstaterades det att det var ett tillbakabildat foster som var kvar i livmodern, och som inte riktigt ville komma ut. Veterinären försökte få ut det med pincett, men "fostret" smulades bara sönder och gled tillbaka in igen. Vi åkte hem och Seelia fortsatte att krysta. Vid tretiden på natten lyckades Seelia krysta så pass att jag fick tag i en flik med pincetten och lyckades få ut stenkakan + moderkaka med nästa värk. Seelia pustade ut och undertecknad likaså. Vi har sannerligen haft en dramatisk start på uppfödningen...!

Seelia har nu fått penicillin för att förhindra risken för infektion i livmodern. Både hon och bebisarna mår bra, och de små katterna tycks helt omedvetna om sin äventyrliga start i livet!  

 
       

 

6 april 2006: Efter en lång, lång, lång väntan...

Två katter är födda! En tjockis (troligen en hane) och en liten spinkis (troligen en hona) föddes på kvällen den 5 april. Kattungarna och den nyblivna mamman mår bra och i skrivande stund ligger den lilla familjen och sover. Kattungarna diar och fladdrar med öronen, och Seelia kräver att man sitter bredvid boet och berättar om och om igen vilken duktig och fantastisk katt hon är. Som tack får man ett belåtet leende och ett högljutt spinnande: "jaa vad jag är duktig!".  

Det var dock en drygt veckolång vakan, väntan och oro innan förlossningen väl satte igång...

.....vid ca dag 68 av dräktigheten började jag bli lite bekymrad över att det inte hade kommit några tecken på förlossning. Seelia mådde prima och bebisarna sprattlade som ena glada laxar i magen.

Under den gångna helgen blev jag än mer orolig och ringde olika djursjukhus för att få råd. "Det kommer nog igång snart!" sa veterinärerna. Men det gjorde det inte. I måndags morse åkte vi till Bagarmossens Djursjukhus för ultraljudsundersökning. Allt var bra i magen; Seelia mådde bra, och vi kunde se tre små skelett och hjärtan på skärmen! Så vi fick rådet att avvakta lite till.

I onsdags; dag 69/72 (beroende på från vilken dag/parning man räknar) stod jag i valet och kvalet mellan att avvakta ännu lite till (klättrade redan på väggarna av nojjighet) eller att åka till djursjukhuset för att undersöka varför förlossningen inte ville komma igång.

Seelia tycktes inte ha några planer på att föda. Hon hade fullt sjå med att försöka dra med sig den högljutt löpande Pixi i nackskinnet till bolådan. Pixi stretade emot och Seelia var helt övertygad att detta var en stor skrikande bebis som omgående skulle bäddas ner.

Precis när jag beslutat mig för att vi nog skulle åka till veterinären ändå så la sig Seelia i bolådan och fick födsloverkar. Förlossningen var i gång!

Den första ungen var dödfödd (och kanske var det denna som fördröjt förlossningen så). Unge nr två ploppade ut bara en kvart senare. En stor bebis på 122 gram! Nästa unge levde men var helt apatisk när den kom ut. Trots intensiva försök att få liv i den så dog den. Den sista och fjärde ungen pep och blåste bubblor i näsan när den kom ut, men var fast besluten att leva. Jag slungade och torkade och den lille katten piggnade till. En liten en som vägde 76 gram.

Phu!

Seelia tycks ha ärvt mamma Tintins mamma-talanger och pysslar om sina små bebbar. Enda distraktionen för närvarande är den intensivt löpande Pixi som utsett sig själv till världens medelpunkt och kräver uppmärksamhet därefter. Seelia velar mellan att ta hand om sina två nyfödda och sin "stora" vrålande bebis, och springer där i mellan som den omtänksamma mamma hon är. Förhoppningsvis slutar Pixi löpa i helgen och Seelia kan få lite assistans med barnpassningen av den "stora" bebisen framöver!

 
       

Kom igen katten; det svänger ju!  

"Syns jag? Syns jag?! Hoho, här är jag!"Tja; det ser ut att finnas ett helt kattknatte-lag därinne...!

 

17 mars 2006: Middagar, morgonstunder
och allmänna nycker


Som sambo med två siameser finner man sig (mer eller mindre omedvetet) ständigt duperad av dessa damers påhitt. Man kommer rusande så fort någon mjauar lite ynkligt, bara för att upptäcka att denna "någon" använt sin list och skådespelartalang för att få hjälp att tex flytta på nån stor grej som står i vägen för ens klättring i förrådet. Eller så blir det plötsligt knäpptyst några minuter och man kan vara övertygad om att katterna har något fuffens på gång.... Som att öva höga benlyft genom att elegant trippa runt bland vinglasen.

Som högdräktig har man särskilda idéer om hur saker och ting ska gå till. Seelia är den mest kräsna siames man kan tänka sig. Om någonting är helt otänkbart att äta så gör man en grimas av häpen förskräckelse och låtsas sen spy/kväka som en groda som satt i halsen; så att man som människa verkligen ska förstå vilken FASA det är bli bjuden på filmjölk eller ost.

Den sista veckan har vi övergått till storstilade kattmiddagar här hemma. Allt för att Den Dräktiga Damen ska äta och må bra för de kommande kattbebisarna. Maten ska serveras som tre rätter; det spelar dock inte så stor roll i vilken ordning. Men det ska ingå Whiskas Junior (ingen annan blötmat går för sig nu, då blänger man på matte och säger "Tror du verkligen jag ska äta det DÄR!? I mitt ömtåliga tillstånd?!") och Royal Canins babycat torrfoder.

Avslutningsvis knaprar man i sig några mjölklinser med kattmynta, och känner efter i någon minut....Hm. Kan man tänkas vara sugen på lite babycat torrfoder till.... Jaa minsann, det är man. Och så äts det lite till. Och man kan rentav få ner någon liten mjölklins till.

Katterna; i synnerhet Pixi, anser att morgonstund har guld i mun. Och då snackar vi arla morgonstund; sisådär kl 5-6 på morgonen. Fåglarna kvittrar och som katt är man pigg och alert och ivrig att komma igång med dagens gymnastiska övningar. Som människa sover man då som bäst.

Pixi har en enastående förmåga att hitta på sådana morgonpigga hyss att matte omedelbart blir klar vaken och kastar sig upp ur sängen för att se vad som står på. När ordningen är säkrad kan man ge sig katten (!!) på att det i sängen ligger två damer som blivit såå sömniga av alla sina påfund och bara råkade gå förbi en uppvärmd och trevlig sovplats...

 
   


 

6 mars 2006: I väntans tider

Seelias mage växer och växer! Nu är det bara ca tre veckor kvar till förlossning! En födsellåda är införskaffad, och redan lätt tilltufsad. Det visade sig att den var ett utmärkt "trappsteg" mellan spegelbyrån och golvet. Och det gick ju an... när det var flugviktaren Pixi som hoppade upp och ner på den. Men sen skulle stora, tunga Seelia också testa den nya genvägen och lådan blev därmed betydligt plattare...

Förmodligen kommer min dator snart kapsejsa av alla bilder på den växande magen...! Pixi; som vet hur saker och ting ska gå till när det gäller fotografering, vattenkammade Seelias mage mycket noggrant innan matte fick plåta dessa bilder härom dagen.

Seelia själv vaggar runt och tycks vara mycket nöjd och belåten med tillvaron. Hon sover mycket och det där med att springa supersnabbt som en raket kors och tvärs genom lägenheten är det lite si och så med nu när man har en så stor mage att släpa runt på...! Nä, då är det mysigare med en tupplur. Även om det blir ett och annat dagligt race; med matte som oroligt undrar hur det går för de små liven inne i magen när den blivande mamma katt dundrar fram i full gallopp...!?

Pixi tycker dock Seelia är såå tråkig som inte vill busa med henne hela tiden. Hon försöker ständigt uppvigla till brottningsmatcher genom anfall från olika håll och kanter, och lurpassar ständigt på den intet ont anande Seelia. Som i sin tur bara suckar..."fåniga kattungar...!"

v