Kingston - min sol och store lille kung!


Baby Kingston, 6 veckor gammal och med världens sötaste lilla marsipannäsa!


Seelia adopterade Kingston när han flyttade hit; Kingston var väldigt nöjd med läget :-)


Tonårige Kingston, långbent som en liten älg och med en så söt och pillemarisk uppsyn.


Snälle Kingston älskade alla katter; små som stora. Här är han tillsammans med sitt livs kärlek, Pixi.


Världens bästa och mest dyrkade onkel Kingston - mitt i högen av kattungar!


Kingston 1 år, sååå stilig!


Kingston kelade alltid med hela kroppen och välte nästan omkull de andra katterna i sina ömhetsbetygelser.


Har man ett hjärta av guld så har man. När Pixi fick livmodersinflammation var Kingston så snäll och pussade och tröstade henne.


Puss!


Onkel Kingston och hans käre Lillegutt. Kingston var en oändligt tålmodig onkel och han var djupt älskad!

 

Den 9 februari 2013:

En sol har slocknat. Vi saknar en stor personlighet, gosepelle och högt älskad familjemedlem. Världens finaste Kingston har somnat in, och sorgen och saknaden efter honom är enorm. Han fattas oss så!

I mitten av november i fjol vaccinerades alla katterna. Eftersom det vaccinet de tidigare vaccinerats med var restnoterat så blev det ett annat vaccin denna gången. Efter en vecka fick Kingston biverkningar av vaccinet; var väldigt trött och dämpad, fick rodnader vid öronen och han tappade mycket päls. Ingen av de andra katterna fick några biverkningar.
Efter ett par dagar med biverkningar så blev Kingston helt plötsligt blind på höger öga over en natt, och vi åkte akut till veterinären. Ögonspecialisten som undersökte Kingston var förbryllad och hade inte sett något liknande. Kingston
sattes på en hög dos kortison (10 mg/dag) i hopp om att blindheten skulle hävas.

Drygt 2 veckor senare verkade kortisonet triggat igång tandköttsinflammation/FORL och Kingston var väldigt irriterad i munnen. Kortison kan göra så att gamla inflammationer blossar upp på nytt och Kingston opererade bort ett par tänder pga FORL för ca två år sen.
Stackars Kingston kliade sig och gnodde med tassen över ansiktet så pass att han lyckades klia upp ett stort sår ovanför det blinda ögat. Kortison gör även att sår har svårare att läka och huden blir också väldigt tunn och skör. Såret ovanför Kingstons öga ville inte läka. Han lyckades klia upp det gång på gång och till slut var han tvungen att ha tratt på sig.
Kingston som bara såg med ett öga tyckte INTE om tratten, han hade svårt att orientera sig och gick in i möbler och väggar, gick baklänges, hukade och nästan ålade sig framåt/bakåt. Han lyckades ta sig nästan högst upp i golv-till-tak-klätterträdet och backade sen rakt ut i luften. Tack och lov fångade jag in honom i fallet, jag vågar inte ens tänka på hur illa han kunde slagit sig om han trillat ner därifrån.
Tratten kändes väldigt vansklig så jag ägnade jul- och nyårshelgerna åt att hålla Kingston (utan tratt på sig) under sträng uppsikt dygnet runt så att han inte skulle klia upp såret.

De ömma tänderna och tandköttet gjorde att Kingston började dregla när han åt. Han kunde bara äta kokt fisk och bitar av blötmaten som jag pillat ut från såsen/gelén.
Kingston var så ledsen och olycklig! Även om han älskar kokt fisk så var det svårt att äta och dreglandet gjorde det inte lättare.
Jag fick lite Propolis, en bi-produkt (bi som i djuret Bi alltså!), av en uppfödarvän och detta som baddades på Kingstons tandkött. Och det hjälpte lite grann, inflammationen tycktes lugna sig något, åh vilken lättnad tyckte jag! Kingston tyckte att det smakade illa.
Kingston drog sig undan och ville helst sova under en filt i klätterträdet eller tillsammans med de andra katterna. Han var inte intresserad av att leka utan satt mest och såg på när de andra katterna busade.

Runt nyår lyckades Kingston klia upp två ännu större sår/hårlösa fläckar i ansiktet; ett framför örat och ett på kinden. Allt kliande/tvättande hade dessutom skapat kala fläckar på frambenen. Eftersom huden var så tunn och skör så räckte det med ett par sekunders intensivt kliande med en baktass när jag tittade åt ett annat håll för att såren skulle vara ett faktum.
Nu blev vi tvungna att använda tratten åtminstone nattetid, det var lite kämpigt till en början. Kingston var en tapper och tålmodig patient, men så olycklig när han var tvungen att ha tratt på sig. Jag försökte jobba hemma så mycket jag kunde för att hålla koll på Kingston dagtid så att han kunde vara utan tratten då. På nätterna la han sig på min bröstkorg, tätt, tätt intill mitt ansikte så att hela tratten täckte mitt ansikte också, för att visa hur dum och eländig tratten var.

Veterinären var förbryllad över hudutslagen/såren. Vanligtvis medicinerar man sådana med kortison, men Kingston verkar alltså ha fått dessa såren/kala fläckarna trots/tack vare kortisonet.
Det gick heller inte att ge någon annan medicin/smärtstillande för att lindra de ömma tänderna/tandköttet eftersom detta skulle krocka med kortisonet.
Efter en månad med 10 mg/kortison per dag gjordes en ny undersökning av Kingstons ögon i början av januari som visade att läget var oförändrat; Kingston var fortfarande helt blind på höger öga. Kortisonet trappades då ner över ett par veckors tid, och i samband med detta så började såren i ansiktet sakta, sakta läka.

Men så sent en lördagkväll i mitten av januari så blev jag rejält skrämd. Katterna låg och sov i soffan och plötsligt vaknade Kingston och skakade och slog med huvudet. Han verkade helt disorienterad och flög ner från soffan och sladdade runt i lägenheten i full panik. Jag lyckades fånga in honom och klappade och pratade lugnande med honom. Kingston tuggade fradga och var väldigt uppskakad. Då såg jag att det "friska", seende, ögats pupill var stor och svart och reagerade varken på ljus eller rörelser. Kingston var alltså helt blind. Jag klappade och kelade med honom, och ca 10-15 min senare så började pupillen svara på ljus igen, om än något långsammare, och synen kom tillbaka.

Efter detta anfallet bokades tid hos en neurolog samt till ögonspecialisten igen så att de skulle få undersöka Kingston på nytt. Det blev en väldigt dyster prognos.
Ögonspecialisten såg att Kingston hade förändringar även på det "friska" ögat och att synen försämrats. Neurologen sa att anfallet Kingston haft med största sannolikhet var ett epilepsianfall, och att han troligtvis skulle komma att få fler; små eller stora, och att ett anfall kunde innebära att han miste synen även på vänster öga.
Neurologen sa att mycket tydde på att Kingston hade en typ av tumör som drabbar katter som är "mitt i livet". Kingston skulle fyllt 6 år i april. Beroende på var i kroppen tumören sitter så blir symptomen därefter.
I Kingstons fall så var just synbortfall och epilepsianfall, personlighetsförändringar och att katten miste rösten typiska symptom för hjärntumörer.
"Klådan" som Kingston hade på höger sida av huvudet kunde delvis bero på kortisonen men kunde också bero på att Kingston hade ont inuti huvudet. En tid för magnetröntgen bokades till veckan därpå.

Efter detta besöket pendlade jag mellan hopp och förtvivlan ända in i det sista, och grep efter halmstrån i hopp om att det skulle finnas någon medicin som trots allt kunde rädda min lille Kingston.
Efter epilepsianfallet så gick det väldigt fort utför under den sista veckan. Kingston blev allt mer introvert och allvarlig och allt mer en skugga av sitt forna jag. Han tappade rösten och kunde på slutet bara pipa lite.
Jag tror att han hade flera mindre epilepsianfall de sista dagarna, neurologen sa att små anfall kunde vara svårt att märka och ibland kunde man se dem bara som tex ryckningar i morrhåren eller att katten tittade tomt framför sig.

Söndagen den 27 januari, tre dagar efter neurologbesöket, tappade Kingston synen även på vänster öga och blev än mer disorienterad. Natten mot måndagen fick han ett epilepsianfall som var väldigt dramatiskt med svåra kramper, dreglande, försök att stå upp men benen bar honom inte. Jag försökte hålla honom i famnen och lugna honom, och där och då kändes det som att nu var det nog. Kingston hade lidit tillräckligt, och den lilla, lilla spillra som fanns kvar där inne av den Kingston som jag älskade och kände försvann helt efter detta anfallet. Jag fick inte längre någon kontakt med honom.

Resten av natten satt jag med Kingston i famnen. Då och då ville han gå runt i lägenheten, runt, runt, in i väggar och möbler utan att verka vara medveten om varken omgivningen eller varför han gick runt så här. Det var som att någon blåst ut ett ljus därinne och kvar fanns bara ett tomt skal som inte längre var Kingston. Det var hemskt att se.
På morgonen åkte jag till veterinären och i samråd med henne fick Kingston somna in. Han somnade så fint på min arm.

Både neurologen, ögonspecialisten och veterinären vi träffade på måndagen sa att Kingston med största sannolikhet hade haft en tumör i hjärnan. Alla symptom och händelseförloppet tydde på detta.
En magnetröntgen hade i bästa fall kunnat bekräfta om det var en tumör och var i huvudet den satt, eller om det var någon annan typ av hjärnskada/neurologisk sjukdom, men oavsett vad så hade det inte funnits någon återvändo i Kingstons fall.

Det har varit så tungt att se hur min snälle, kelige och glade Kingston tynat bort och blev allt sämre och liksom "försvinna" framför ens ögon under de här veckorna. Så förtvivlat att inte kunna hjälpa honom, och så hemskt att till slut inse att det inte fanns något som kunde rädda honom.
Saknaden är enorm.

 

De andra katterna saknar också Kingston, särskilt Lillegutt. Kingston tog sig an Lillegutt samma sekund som Lillegutt flyttade hit och de båda gossarna var som ler- och långhalm ända in i det sista; som Mowgli och björnen Balou. Lillegutt som den pinnige, kaxige Mowgli och Kingston som den coole, tjocke Balou med ett hjärta av guld. Det skär i hjärtat att se hur olycklig Lillegutt är, och hur han saknar sin onkel.
Det är så overkligt att Kingston inte finns med oss längre och jag har svårt att verkligen förstå det. Jag tycker hela tiden att jag ser Kingston i ögonvrån, hur hans långa baktassar sticker ut från hängmattan i klösträdet, och jag hajjar till när jag tittar på de andra katterna där de ligger och sover: var är Kingston?
Det var en så lång sjukdomsperiod, som ett slags "långsamt farväl", och så många tårar har fällts över denne specielle, fantastiske katt.
Vila i frid Kingston - du är så oändligt saknad av oss alla

 

 
         
         
         
         
 


Alfahonan och snackepaddan Seelia, CH S*SeeSoo Soulmate. Seelia är 7 år "gammal" men fortfarande lika full av bus och action som när hon var yngre!


Prinsessan och vår alldeles egna Florence Nightingale Pixi, IDP Shade of Jade Olga, som tycker att skönhetssömn är superviktigt!


Snälle kelgrisen Kingston, CH S*Yahtzee´s Zeppelin. Enligt egen utsägo Världens Åttonde Underverk :-)


Snabbaste katten i hela stan! Coole action- och snackekatten Lillegutt, (N) Sacred Soul´s Love Like Winter.

 

Den 6 april 2012:

Oj oj så länge det var sen den här stackars hemsidan uppdaterades - mer än ett år har gått sen sist!

Eftersom jag bara har ett gäng glada kastrater här hemma numera så har det av förklarliga skäl inte blivit några kattungar det senaste året, och således inte mycket nytt att rapportera om här på hemsidan. (Men å andra sidan: har man siameser så finns det alltid något att berätta; mer uppfiningsrika, påhittiga och roliga katter är nog svårt att hitta!)

Efter förra kullen så har det varit välbehövligt och nödvändigt med en paus i uppfödningen, och inte minst har det blivit en naturlig paus i och med att jag inte har någon fertil katt längre.
Jag har funderat väldigt mycket på fortsatt uppfödning eller ej det sista året, och tankarna har bollats fram och tillbaka kring detta. Ibland är det nog väldigt bra att ta ett steg tillbaka och fundera lite tänker jag. Att kunna utvärdera och reflektera över det som varit och komma fram till hur man ska gå vidare. Och
inte minst så måste man som uppfödare känna det där starka engagemanget för avel och uppfödning, vilket jag inte riktigt har känt det sista året. Men nu så börjar "uppfödar-nerven" i mig kvickna till liv igen och tankarna på en ny avelshona har legat och grott ett tag nu.

Men lite klurigt är det när det gäller en ny avelskatt... min lägenhet känns inte riktigt som gjord för ett fem-katters-hushåll, den skulle behövt vara lite större i så fall. Jag har fyra högt älskade kastrater i en fin och harmonisk kattgrupp här hemma, och jag vill inte omplacera någon av dem enkom för att göra plats för en ny avelskatt. För mig är fyra livliga och uppmärksamhetskrävande siameser helt lagom när det gäller att hinna med och ha gott om tid för varje enskild katt. Så i dagsläget lutar det starkt åt att jag försöker hitta en fodervärd för en framtida, femte katt i S*Mijmu Pix-familjen.
Ä
ven om jag inte letat "aktivt" efter en ny (avels-)katt det senaste året så har jag med största intresse följt såväl svenska som utländska siamesuppfödares kullar och kattungar. Vem vet; det kanske föds en liten siameshona till S*Mijmu Pix lite senare i år? :-)

(PS: Har du som läsare funderingar på fodervärdskap eller hur detta fungerar så är du varmt välkommen att höra av dig så berättar jag gärna mer, och om ev. planer! Titta även in på "kattungar"-sidan för att läsa mer om fodervärdskap)

Även om jag inte varit aktiv som uppfödare så har jag inte varit helt borta från "kattvärlden" det sista året! :-) Under 2011 vikarierade jag som sekreterare i min kattklubb Siameslinjen och nu 2012 har jag blivit vald som ordinarie sekreterare. Det är ett jättekul arbete och framförallt är det en så himla trevlig kattklubb!

 

Med fyra uppfinningsrika, underhållande och fotogeniska siameser och undertecknad som nästintill dagligen fotograferar denna kvartett så blir det en hel del foton som samlas på hårddisken. Jag har hittills lagt in en del av dessa bilder här på hemsidan på en slags halvprovisorisk bildsida/bildblogg - här!
Tanken var att denna sidan bara skulle vara en tillfällig lösning tills jag klurat ut en bättre och mer permanent idé för hur en bildsida skulle se ut och fungera. Men tja... ibland går det där med funderandet väldans långsamt! Den arma bildsidan väntar fortfarande - flera år senare! - på en mer optimal form.
Så... För något år sen så skapade jag en extern blogg för att dela med mig av bilder från vardagslivet med siameser, samt en del blomster- och trädgårspladder/-bilder. Sommaren 2010 blev jag nämligen med sommarhus & trädgård och sedan dess har jag gått och blivit en riktig trädgårdsnörd. Det gröna intresset delas (bokstavligen: smask, smask, mums, mums!) även av katterna som har en stor rastgård/pergola vid sommarhuset som de är väldigt glada i. Det är lika skönt att ligga och slumra i solen som att smaska i sig av gräs och blommor eller smyga på humlor och fjärilar!
Förhoppningen är att jag ska kunna vara lite mer flitig med uppdateringar på bloggen än vad jag varit på hemsidan det sista året. Bloggen kommer främst att fokusera på kastraterna här hemma och på växter och trädgård. Förhoppningsvis blir det lite mer aktivitet här på hemsidan senare i år om (peppar, peppar!) det dyker upp en ny liten siamesfröken i S*Mijmu Pix-familjen!
Så tills dess: Varmt välkommen att kika in på vår "siames & trädgårds-blogg", adressen dit hittar du på "länkar"-sidan!

S*Mijmu Pix finns även på facebook men det har inte blivit så mycket uppdaterat där det sista året eftersom uppfödningen haft en paus. Men kika gärna in och bli vän med oss! Adressen dit hittar du på "länkar-"sidan.

Trevlig vår önskas alla två- och fyrbenta!

 
         
         
         
         
 


Seelia, CH S*SeeSoo Soulmate, har fyllt 6 år och så här utmattade blev hela gänget efter att ha firat Seelia som tokar en hel dag!

 


Lilly, S*Mijmu Pix Molli Minttu, är en riktig snackepadda!

 

Den 12 mars 2011:

God fortsättning på det nya året!
De sista månaderna av 2010 blev väldigt ledsamma och jag orkade inte riktigt redogöra för det som hänt vid förra uppdateringen. Tragiskt nog förlorade vi två av kattungarna i kull 7; Piilu när hon var 11 veckor och Jackmanii när han var 16 veckor. Med Piilu gick det väldigt fort, mindre än två dygn från det hon var lite hängig till hon dog. Jag hade knappt hunnit hämta mig från chocken och all sorg kring Piilu förrän Jackmanii diagnoserades med ett mycket allvarligt hjärtfel bara några få veckor senare, och en vecka före julafton fick han somna in. Jag har skrivit ned allt som hänt på kull 7´s sida som du hittar här.

Det har varit en hemsk och väldigt jobbig vinter och det som hänt med Jack och Piilu har tagit mig mycket hårt. Jag vet inte riktigt hur - och om - man återhämtar sig från något sådant här? Att mista kattungar som hunnit bli så pass stora som 11 och 16 veckor; två helt fantstiska små personligheter och individer vars liv precis har börjat, är bara helt fruktansvärt.

Lillasyster Tiger Lily har undersökts mycket noggrannt efter syskonens död och hon är helt frisk. Vi håller såklart tummarna för att hon ska fortsätta att vara lika frisk fortsättningsvis också!
Tiger Lily kallas nu för Pompeija och har flyttat till Laila med familj i Eskilstuna och här bor även snälle pappa Agrippa/S*Yahtzee´s Wow Factor, och farmor Drucilla/FIN Kelmikerhon Zeeta Sittenkin, samt orientalen Drusus!
Mamma Lilly/S*Mijmu Pix Molli Minttu, är numera en glad kastrat och bor hos matte Ida med sina två kattkompisar.

 

I övrigt knallar livet på som vanligt här hemma. Den 27:e februari fyllde Seelia - coolaste Alfahonan, farmor, mormor, demolitionkatt & actionhjältinna - 6 år! Seelia firade hej vilt hela dagen med att rejsa i klätterträden och slita itu sin nya råtta (så gick det med den födelsedagspresenten!) och det är svårt att tro att hon skulle vara en "medelålders" kattdam när man ser hur mycket energi och bus hon har i kroppen!
Förvisso verkar katterna ha lite föraningar om den annalkande våren men de ägnar mååånga, lååånga timmar åt att tupplura också. Spana in dem HÄR!

 
         
         
         
         
   

Den 14 december 2010:

 

Från oss alla till er alla:

God Jul & Gott Nytt År!

 
         
         
         
         
 
Lillasyster Tiger Lily, ca 10 veckor gammal.
 

Den 9 november 2010:

November är en riktig födelsedagsmånad: I går fyllde Lillegutt, (N) Sacred Soul´s Love Like Winter, 2 år! Och den 10:e och 19:e fyller kull 4 och 5 3 år! Hipp hipp hurra för er alla!
Lillegutt spenderade gårdagen med att rejsa som en tok, sladda på mattorna och hojta det tuffaste han kunde att Här ser ni minsann en stor och blixtsnabb herreman in action! Lillegutt fick en liten knallgrön skallerorm i födelsedagspresent och ormen har blivit bankad i såväl tak som golv nu. Lillegutt och Kingston är nämligen proffs på att jonglera med leksaker så att de flyger hööögt och låååångt!

Kattungarna blir 11 veckor gamla i övermorgon och har gått in i fasen då de klurat ut att de kan hoppa och klättra ÄNNU högre nu än för bara några veckor sen! Ju längre ben och mer muskler = destå mer äventyr och påhittiga bus!
Systrarna Tiger Lily och Piilu är tingade men vi har inte hittat rätt hem och familj för rödmaskade brorsan Jackmanii än. Mer om kattungarna hittar du på "kattungar"-sidan!

 
         
         
         
         
 
Mamma Lilly, världens finaste paddeluringmamma!
 

Den 12 oktober 2010:

Kull 7 har hunnit bli nästan 7 veckor gamla. Kolla in deras egen sida som du hittar via "kattungar"-sidan. Där finns det massor med bilder på hela gänget!

Mycket fokus och uppdateringar kring bebisarna blir det när man har en kattungekull, så för ordningens skull måste jag rapportera lite från de stora katterna också! Mamma Lilly har som bekant fullt upp med mammarollen och de andra fyra mår prima de också! Det busas och härjas precis som vanligt och mattorna ligger aldrig kvar där man lagt dem utan ligger uppknölade mot en vägg för att "några" haft ett vilt race ;-)
Pixi anser att hösten är en perfekt årstid för lååånga tupplurer (det anser hon i och för sig om alla årstider) och älskar att bädda ner sig i en fluffig filt för att sova i timtal. (Ibland kan man undra om inte Pixi har en björn någonstans långt bak i stamtavlan... björnar går som bekant i ide och Pixi har helt klart sådana tendenser på vinterhalvåret! Pixi själv hävdar att det är en fråga om skönhetssömn, sånt behöver man massor av!)
Seelia och grabbarna Bus står således för den mesta action här hemma och efter vilda framfarter så brukar de åla ner sig hos Pixi de också och sova. Man blir faktiskt HELT utmattad av att knöla upp mattor mot väggarna och rejsa upp och ner för hyllor och klätterträd!

 
         
         
         
         
 


Chokladmaskade honan Piilu smyger på den svarta skrammelråttan.

 


Lilly, aka S*Mijmu Pix Molli Minttu - en stolt och ståtlig kattmamma!

 

Den 28 september 2010:

Kattungarna blir fem veckor gamla idag och som vanligt fattar jag inte var tiden blir av - kattungar växer så fort! Nyss låg den lilla trion i bolådan och snuttade på Lilly eller sov hela dagarna, nu är det fullt ös som gäller och de små far runt som små blixtar och busar. Det är så roligt att titta på dem och för varje dag ser man hur de växer och utvecklas! De har börjat gå på lådan och fått provsmaka mat - vilket det rådde delade meningar om. Lillebebben högg förtjust in på maten som en liten hungrig krokodil men de andra två blev alldeles stela av fasa över denna jättekonstiga nyhet. Mat?! Vad ska det vara bra för?! När det finns så god mjölk i mamma Lillys spenar! Det är mycket nytt man ska lära sig som liten bebbe!
Chokladbebben är redan - efter bara ett par dagars lådträning - superduktig på att sätta sig i lådan när hon är kissnödig. De andra två lär sig så sakteliga de också och brukar storögt beundra storasyster som sitter så koncentrerat på lådan. När man är mitt uppe i nåt jätteroligt bus så är det liksom lite svårt att hinna gå på lådan innan kissnödigheten är ett faktum!

Sedan förra uppdateringen har det visat sig att en av "bröderna" var en liten tjej - så nu har vi två honkattungar istället för en! Storasyster är chokladmaskad och lillasyster är brunmaskad.

Namntemat för den här kullen klurade jag på redan innan de små var födda. Med tanke på att jag i sommar blev med sommarhus (och trädgård!) så har det bara snurrat en massa blomster- och växtnamn i huvudet på mig, så såklart skulle de små Lillybebisarna få namn från växtriket! Röde storebror är således uppkallad efter en storblommig och ståtligt blåviolett klematis: Jackmanii. (Namnet passade lite extra bra eftersom denne kavate lille parvel påminner väldigt mycket i personligheten om sin morbor Jackson; PR S*Mijmu Pix Action Junior Jackson, uppfödningens förstfödde bebbe och en stor och härlig personlighet!)
Chokladmaskade storasyster har också fått namn efter en klematis; den rosa och vita sorten Piilu. Brunmaskade lillasyster som är minstingen av de tre syskonen- men OJ så tuff och framåt! - får namnet Tiger Lily!
Massor med bilder på den coola trion hittar du på kull 7 sidan; klicka dig dit via "kattungar"-sidan!

Det har mest blivit bilder på de små kattungarna på sistone men här kommer några försenade sommarhälsningar och några höstbilder från de andra katterna också! De hälsar att rastgården är världens bästa plats! Spana in dem HÄR!

 
         
         
         
         
 


En av tjockisbröderna, röde hanen, tar en tupplur i min hand.

 


Mamma Lilly och hennes små mästerverk!

 

Den 5 september 2010:

Denna uppdateringen har jag den stora glädjen att meddela att vår paddeluring Lilly, S*Mijmu Pix Molli Minttu, SIA f, har blivit mamma till tre fantastiska små bebbar! Pappa till trion är den snälle och stilige gentlemannen Agrippa; S*Yahtzee´s Wow Factor, SIA n.
Lilly är precis som sin egen mamma Seelia en supermamma som tar så väl hand om sina små och spinner högt av stolthet så fort man sätter sig vid bolådan för att beundra hennes småttingar. Och det gör man ju så ofta man bara kan - så med andra ord så får man inte så mycket annat gjort om dagarna än att sitta vid bolådan och tråna över de små ;-)

Det har inte blivit några uppdateringar på länge och anledningen till det är att vi spenderat hela sommaren i sommarhuset i Skåne. Katterna har fått en stor rastgård (som även fungerar som stor uteplats/pergola för oss tvåbenta) där de älskar att rejsa runt eller ligga och solbada! Rastgården löper längs hela baksidan av huset mot en lummig innergård och här frodas lavendel, fikonträd, örter, ett olivträd och diverse olika små som stora blommor. Undertecknad har återuppväckt det slumrande trädgårdsintresset och har blivit helt vild och galen (milt sagt...!) när det gäller trädgård, blommor och växter!
Jag har tagit mycket bilder från rastgården i sommar som kommer att läggas upp här på sidan framöver. Både jag och katterna tycker nog att sommaren kunde varat någon månad eller två till; allt för att kunna njuta ytterligare lite tid av solen och värmen i kattgården och trädgården!

 
         
         
         
         
 


Seelia funderar på något demolition-hyss; helt klart en specialitet som hon har utvecklat till en virutos konst!

 


Räser-Räkan Lillegutt in action!

 

Den 3 maj 2010:

Våren har äntligen gjort entré och katterna njuter i fulla drag av vårsolen! Kolla in bilder på solbadargänget samt jonglören Kingston HÄR!

Som jag berättade vid förra uppdateringen är jag världens lyckligaste uppfödare och gammelmatte eftersom jag har fått möjligheten att köpa tillbaka min kära paddeluring Lilly från kull 4; S*Mijmu Pix Molli Minttu!
Lilly kommer att bo hos en fodervärd och kommer att paras i början av sommaren. Titta in på "kattungar"-sidan för mer info framöver!


Lillegutt har fått ett nytt smeknamn: Räser-Räkan! Likt en skenande missil susar denne Räser-Räka fram i expressfart hit och dit och upp och ner i vilda bus & upptåg. Han har kollossala mängder energi och någon tjock kastrat-mage lär han nog aldrig få!
På sistone har Lillegutt även kommit på att onkel Kingstons favoritplats -innanför mattes tröja - är ganska mysig och helt perfekt att tupplura på. Haken är bara att det allt som oftast ligger en tjock onkel Kingston där inne och snusar och sover precis när Lillegutt tänkt åla sig ner för en tupplur. Så nu har det blivit stor konkurrens om vem av grabbarna bus som ska ligga där innanför tröjan. Kingston knölar sig ner och sover stilla och snällt men Lillegutt far runt som en liten iller en bra stund innanför tröjan innan han kan lägga sig till ro. Då och då måste han sticka ut huvet för att kolla in vad kompisarna gör, eller tuppa sig mot onkel Kingston (som brukar sitta bredvid och sura över att Lillegutt har lagt beslag på HANS favvoplats!) Det är inte lätt att vara onkel till den där Räser-Räkan alltså...!

April och maj innehåller en hel massa födelsedagar! Grattis i efterskott till kull 1 som blev 4 år gamla den 5 april! Grattis även till Kingston som fyllde 3 år den 2 april! Och den 4:e maj fyller kull 3 3 år. Hipp hipp hurra!

 
         
         
         
         
 
Världens sötaste mjölkmustach hittar man på Lilly, aka S*Mijmu Pix Molli Minttu!
 

Den 16 mars 2010:

Jag har fått möjligheten att köpa tillbaka min underbara Lilly från kull 4, aka S*Mijmu Pix Molli Minttu, något som jag är så glad för! Jag har fått tillbaka inte bara en väldigt speciell liten paddeluring utan även möjligheten att gå vidare med de linjer som jag tycker så mycket om efter min kära Alfa-hona Seelia; Lilly är nämligen den enda nu fertila avkomman efter Seelia.
Lilly föddes två dagar senare än sina syskon och kom till världen med en riktig liten rockabilly-frisyr på hjässan och var väldigt speciell för mig redan från dag 1 med sin finurligt kloka blick och sin lilla "mjölkmustach"!

Det kan vara svårt att introducera en vuxen, fertil honkatt i en kattgrupp och eftersom jag även har "katt-kvoten" full här hemma och inte vill omplacera någon av mina kära kastrater för att göra plats för en ny avelskatt så söker jag ett fodervärdshem till Lilly.
Är du en lugn, jordnära och trygg person med god kattvana sen tidigare och kan erbjuda ett livslångt och mycket kärleksfullt hem åt Lilly så kanske du är den fodervärd jag söker? Kika då in på "kattungar"-sidan och läs mer! Skicka gärna ett mail och berätta lite mer om dig själv som en första kontakt, och likaså om du har frågor kring fodervärdskap och vad det innebär!

 
         
         
         
         
 


Det är, och har varit, kallt ute! Pixi klurade raskt ut att varmaste stället i hela lägenheten är elementet - det paxade hon!

 


Oavsett om det är värmebölja och mitt i sommaren, eller om det är mitt i smällkallaste vintern så föredrar katterna att ligga i en stor hög och sova!

 


Myyyyys! Pixi och Lillegutt.

 

Den 14 januari 2010:

God fortsättning på det nya året!

Nu var det ett bra tag sen hemsidan uppdaterades. Orsaken till detta är att min dator craschade i december. Precis alla bilder, program och dokument försvann (huuu...!), och datorn fick skickas iväg på reparation. Efter ett antal veckor och en del strul med servicen är datorn äntligen tillbaka!

Det finns inte så mycket nytt att rapportera sen sist, förutom att Lillegutt numera är en glad kastrat. Efter att Pixi kastrerats så blev det en hel del oro och gruff i kattgruppen till följd av Lillegutts svallande hormoner. Lillegutt fick nån slags Don Juan-Hybris och var väldigt kaxig och skulle para alla de andra katterna och visa vem som var Mannen i huset. Det var ganska ok med Pixi men Kingston och Seelia var inte alls roade av den unge Lillegutts amorösa företagsamhet! Nä fy tusan vilket oskick - genant och lite läskigt tyckte Kingston, fräckt och förskräckligt tyckte Seelia - fräääs!
Jag är väldigt mån om att bibehålla kattgruppen harmonisk så Lillegutt fick bli en glad kastrat lite tidigare än planerat. Och nu när Don Juan-hormonerna är ute ur bilden så har kattgruppen blivit harmonisk och glad igen. Och superbusig! (det var nog tur att det inte blev någon julgran i år...!)
I synnerhet Pixi har gått från att vara En Fin Fertil Dam till att bli lika busig och yster som hon var som kattunge! Hela gänget brukar dundra fram genom lägenheten i dagliga race så det riktigt dånar om det. Efter ett par timmars busande så knölar de ner sig i kattbädden allesammans och ligger med tassar och svansar huller om buller och sover i flera timmar. Lilegutt bistår även med ljudeffekter till detta sjusovande för han snarkar - väldigt högt!

Kingston gillar julen - ett prima tillfälle att sjunga för full hals! Kolla in HÄR när Kingston ger Lillegutt en diger introduktion i julsångerna med dito tillhörande rörelser!

2009 var ett mindre händelserikt år för uppfödningen. Tråkigt nog fick vi inget besök av "katt-storken" och de tilltänkta föräldrakatterna är nu glada kastrater båda två. Men nu är det 2010 - nytt år och nya tag - och jag ser med spänning fram emot att se vad detta året kan bära med sig på kattfronten :-)
Jag vill gärna passa på att flagga för att jag söker en fodervärd i stor-Stockholm till en liten siamesprinsessa, läs mer på "kattungar"-sidan och hör gärna av dig om du vill veta mer eller har frågor om fodervärdskap!

Jag hoppas också att hemsidan får ett ansiktslyft i år! Jag har skissat på många olika idéer och layoutförslag under hösten och nu börjar bitarna falla på plats. Det är lite lurigt att knyta ihop layout och funktion så att man själv blir nöjd! Men nu börjar det arta sig så jag hoppas att jag lite senare i år har nöjet att presentera hemsidan i nytt utförande!
...och vem vet; kanske lite fler spännande nyheter också?! :-)

 
         
         
         
         
 


Pixi, IDP Shade of Jade Olga, är numera en glad kastrat.

 


Den nykastrerade Pixi pysslades om av alla katterna när hon kom hem från veterinären. Här är det Kingston som pussar på henne.

 


"Är du helt säker på att du inte vill paras nåt mer nu Pixi?" undrar Lillegutt.

 

Den 5 november 2009:

Avel och uppfödning är ett lika intressant som oberäkneligt område och trots alla planer, noggranna förberedelser och annat kärt "besvär" och pyssel man ägnar sig åt som uppfödare så vet man aldrig vad som kan ske.
Romantiken har blomstrat mellan Pixi och Lillegutt sen i somras och jag har hållt tummarna och hoppats så på en kull bebisar efter dessa stiliga katter! En kull efter Lillegutt och Pixi har varit planerad och efterlängtad väldigt länge; ända sedan Lillegutt bara var en liten bebis...!
Men ibland blir det inte så som man hoppas och önskat. Pixi fick dessvärre en kraftig livmoderinflammation som inte medicineringen bet på. Chanserna för att Pixi skulle kunna repa sig och bli dräktig var ytterst små eftersom livmodern var så pass påverkad. I ett sådant läge finns det bara en sak att göra och det är att operera bort livmodern, så Pixi är numera en glad kastrat.
Såklart är detta jättetrist och ledsamt. Pixi har varit en fantastisk och hängiven kattmamma och det är väldigt sorgligt att hon inte kan få fler bebisar. Samtidigt är jag glad och tacksam över att Pixi mår bra igen och är helt återställd efter operation och kastrering. Hälsan och välbefinnandet är trots allt det viktigaste!

Så nu har jag bara en fertil katt här hemma - och det är unge herr Lillegutt, som inte nog kan beklaga sig över att hans söta fästmö blivit kastrat och inte längre är intresserad av honom! Sååå konstigt alltså... han som är värsta charmören ju?!
Pixi har alltid varit en oerhört omtänksam liten dam och nu när hon är kastrerad så har hon blivit än mer mån om sina kära kompisar och pussar och tvättar på dem så ofta hon kan. Allra bäst trivs hon när hela gänget ligger i en stor hög med Pixi i mitten så att hon kan pussa och tvätta och pyssla om dem allesammans!

Store lille Lillegutt fyller 1 år den 8:e november! Hipp hurra! Vi passar även på att skicka lite gratulationer till kull 4 och kull 5 som snart fyller 2 år - hipp hurra för er allihop!

 

Nu när det är höstrusk och gråväder ute så har katternas mys-säsong definitivt börjat! Vad är väl bättre än att bädda ner sig i ett varmt och gosigt duntäcke och bara mysa och sova hela dagen?! Spana in myspropparna HÄR!

 
         
         
         
         
 


Stilige Lillegutt, 10 månader gammal.

 


Pixi är väldigt nöjd med att kunna kura ihop sig hos Kingston - världens mysigaste värmedyna!

 

Den 27 september 2009:

Ett stort grattis och Hipp Hipp Hurra & Mjaouuu! för "kattungarna" i kull 6, Miksi Siksi & Iso Ylimys, på 1-års dagen den 23 september!
Jag skickar även en extra hälsning till dessa kattungars fantastiska mamma Miss Molly & hennes familj i Västerås!

 

Den 19 och 20 september var vi i Nyköping på Scandinavian Winner Show. Många otroligt fina katter var på plats och det var så roligt att gå runt och beundra alla dessa katter från hela Skandinavien!
Lillegutt har alldeles nyligen fyllt 10 månader så han debuterade i vuxenklassen på SW-utställningen. (Tänk - vår "bebis" har blivit vuxen!) Lillegutt fick en fin bedömning av domare Alexey Shchukin och sitt första CAC och skötte sig väldigt bra hela helgen.
Inför utställningen gjorde sig Lillegutt riktigt fin och tog hjälp av vår alldeles egna myrslok/stylist - Kingston - med att få öronen skinande rena! Spana in Lillegutts preparering HÄR!

 
         
         
         
         
 


Lillegutt käkar blommor.

 


Seelia med sin "bebis" Lillegutt.

 


Superhjälten himself - Lillegutt!

 

Den 10 augusti 2009:

Nu var det ett litet tag sen förra uppdateringen! Egentligen finns det kanske inte så mycket nyheter att rapportera om... ;-) men många kattbilder har det blivit i sommar och en del av dessa kan man se HÄR!

Seelia hade inte precis siktet inställt på "Beach 2009" under våren och försommaren utan har snarare fått en viss ehum... rondör sen hon kastrerades i våras. Seelia ser helt oförstående ut när jag påpekar detta för henne och hon hävdar bestämt att "diande mammor" behöver äta lite mer än vanligt (faktiskt ganska mycket), och som både "mamma" och bodyguard till bebisen Lillegutt behöver man ha en riktigt stabil och respektingvivande kroppshydda. Så det så.
(Att "bebisen" Lillegutt är en 9 månader gammal tonåring som börjar bli könsmogen, och att det inte finns någon mjölk i spenarna, spelar absolut ingen roll!)
Hm... Paddadamer kan vara väldigt envisa att diskutera med! Operation "Att slimma donna Seelia Corleone" fortsätter...!

Den 18 juli ställdes Lillegutt ut på Järva kattklubbs utställning i Västerhaninge, hans andra utställning. Det var många fina katter på plats, jätteroligt att se och med andra ord hård konkurrens i juniorklassen! Lillegutt skötte sig exellent hela dagen och fick Ex 1 och en väldigt fin bedömning av domare Kristiina Rautio.
Undertecknad passade på att köpa en riktigt stor, tysk stinkbomb till kattmyntaråtta som blev kollossalt uppskattad här hemma! Den arma tyska råttan är nu nästan helt kal här och där bara som den blivit sönderkelad och pussad på.

Det har varit lite romantik i sommar mellan Lillegutt och Pixi kan jag meddela! Lillegutt är ännu så länge en ganska ung hane som precis börjar bli könsmogen så dräktighet var det lite för tidigt att hoppas på denna gången.
"Action Hero Lillegutt" är nog inte redo att bli pappa riktigt än - han är ju trots allt bara en liten spirr själv! Han far runt som en raket i full fart överallt, högt och lågt, och är ett energiknippe utan dess like som dessutom tycks vara övertygad om att han nog egentligen är en superhjälte med allt vad det innebär av avancerade akrobatiska förmågor och extraordinär snabbhet. Jojomen! En riktig action kille!

 

 
         
         
         
         
 


Paddeluringen Lilly, aka S*Mijmu Pix Molli Minttu

 


Lillegutt, aka (N)Sacred Souls Love Like Winter, 7 månader gammal.

 

Den 18 juni 2009:

Ändrade planer när det gäller parningar! Lilly, S*Mijmu Pix Molli Minttu, SIA f, kommer att övergå till fodervärdsmatte Mariella, S*Sweet Wishes, inom kort eftersom vårt fodervärdskontrakt löper ut.
Lilly kommer alltså inte att få en S*Mijmu Pix-kull utan hon kommer att övergå helt till Mariella med förhoppningen att det kanske kan bli Lilly-bebisar hos S*Sweet Wishes i framtiden i stället! :-)

 

Kolla in katternas egna sidor för att se nya bilder av hela gänget. Klicka dig dit via "katterna"-sidan i menyn!

Spana in vad som händer här hemma på den tillfälliga bild-sidan genom att klicka HÄR!
Lillegutt funderar på att bli en tjejtjusare och onkel Kingston är självklart en mästare på området och ger gärna Lillegutt goda råd om hur man uppvaktar en dam!

 
         
         
         
         
 


Lillegutt, aka (N)Sacred Souls Love Like Winter, 6 månader gammal.

 


Stilige lille Thilo, S*Yahtzee´s Navajo, och hans matte

 

Den 18 maj 2009:

Lillegutt har varit på sin första utställning, Birkas utställning i Märsta den 16 maj, och det gick väldigt bra: en jättefin bedömning samt Ex 1 och NOM av domare Maj-Britt Stein! I panelen mötte Lillegutt en något äldre och väldigt stilig orientalhane och rösterna föll 1-1. En annan domare fick gå in och avgöra och orientalhanen blev BIS.
Lillegutt skötte sig utmärkt hela dagen och pladdrade på som bara den. Han ville hälsa och hejja på varenda katt i panelen, mjaouu mjaouuu, och tyckte att det var ett väldigt spännande ställe som han hamnat på!
Väl hemma igen på kvällen struttade han omkring och tjoade och var väldigt belåten med sin dag, men efter en stund slocknade han i soffan hos "mamma" Seelia (som var helt överlycklig att hennes bebis var hemma igen).
Lillegutts utställningsresultat samt hans stamtavla finns nu uppdaterat på hans egna sida, klicka dig dit via "katterna"-sidan i menyn.

Mer utställning! I början av maj träffade jag "barnbarnet" Thilo, aka S*Yahtzee´s Navajo, SIA n, som gjorde utställningsdebut på Speed Cat´s utställning i Märsta. Thilo är son till Moloko från kull 4 och den lille gossen är väldigt lik farfar Secret tycker jag!

Nya bilder finns att se på den tillfälliga bild-sidan. En haj har gjort entré, och Kingston är konfunderad över ett lååångt snöre. Spana in detta genom att klicka HÄR!


 
         
         
         
         
 


Det är inte lätt att vara onkel till retstickan Lillegutt... "Luften är fri, luften är fri...!"

 


Kingston är en väldigt tålmodig katt men ibland blir han arg och då ser han på pricken ut som en ilsken och kolerisk Kalle Anka!

 


"Suck!" pustar Kingston. Ibland är det utmattande att vara världens bästa onkel!

 

Den 28 april 2009:

Lillegutt Winter växer och växer och den 8 maj blir han 6 månader gammal. Det mest fascinerande just nu enligt Lillegutt är badkaret. Vilken uppfinning! Lillegutt balanserar på kanten eller rejsar runt i karet och klampar så mycket han bara kan (det måste vara något genetiskt; onkel Kingston klampar också otroligt mycket!). Duschdraperiet är det bästa av allt tycker han. Winter ställer sig under det och hoppar jättehögt rätt opp, som ett mellanting mellan ett spjut och en studsboll, jiiihooo! Hur kul som helst! De andra katterna sitter uppradade på badkarskanten och ser väldigt förbryllade ut... vad är det som är så kul med det där fåniga duschdraperiet egentligen?!
Mamma Seelia är fortfarande supermamma no 1 och springer bredvid sin lille "bebis" hela dagarna och snackar med honom och försöker på alla sätt att få honom att dia, mysa eller tupplura med henne. Pixi har precis löpt och hon ålade runt och testade diverse förförande moves på Winter - som tyckte att Pixi var helt hopplös; vad var det där för nån fånig lek att vara sådär lealös?! Lillegutt kämpade hårt med att få till brottningsmatcher med Pixi men hon låg bara med rumpan i vädret hela tiden och ville inte alls brottas. Winter testade alla möjliga slags avancerade nacksvingar och rävsaxgrepp men ingenting funkade. Pixi förblev platt tryckt mot golvet (och förtjust knorrande). Äh, tjejer.... helt hopplösa på brottning alltså!

Lillegutt Winter har haft flera intressenter som hört av sig ang. ev. fodervärdskap. Hittills har jag inte hittat någon som känts 100% rätt (vilket det måste göra från båda parter om fodervärdskapet ska fungera bra!) och dessutom har Winter aklimatiskerat sig väldigt väl som en i gänget här hemma. Kingston är bästa buskompisen och "mammorna" Seelia och Pixi har fullt sjå med att pyssla om sin "bebis". Det lutar åt att Winter bor kvar här fortsättningsvis också om vi inte hittar "rätt" fodervärd åt honom :-)

 

Paddeluringen Lilly, aka S*Mijmu Pix Molli Minttu, och hennes familj ska flytta nu i vår. Vi tyckte att det var lite dumt att para Lilly mitt i allt flyttstöket och belöt oss för att skjuta lite på parningen tills dess att de har kommit i ordning och packat upp ordentligt i sitt nya hem.
Vi får se om den stilige siameshanen som Lilly planeras att paras med kommer att hållas fertil fram tills dess eller ej. Och om inte, så har vi en minst lika förträfflig ung hane som tilltänkt "Plan B-kavaljer" för Lilly! Mer info kommer att annonseras på kattunge-sidan framöver.

Kolla in de senaste bilderna på den tillfälliga bildersidan genom att klicka HÄR!
Denna gången blev det porträtt på alla katterna samt en tuff Påsk-Indijan vid namn Kingston!

 

Sist men inte minst så kommer det massor med grattis-hälsningar till ett gäng födelsedagsgrisar! Kingston blev 2 år den 2 april och "kattungarna" i kull 1, Jackson och Tengeri fyllde 3 år den 5 april. Den 5 maj fyller "kattungarna" i kull 3, Bamboo och Miss Molly, 2 år. Hipp hurra för er allihop!

 
         
         
         
         
 


Miksi Siksi är en förtjusande liten kelgris och en stor personlighet!

 


Onkel Kingston och hans små vänner Winter och Miksi Siksi.

 


Winter, drygt 4,5 månader gammal och såå söt!

 

Den 20 mars 2009:

Kattungarna i kull 6 har hittat nya hem. Varmt lycka till med våra kära små busfrön önskar vi deras nya familjer!

Winters sida är uppdaterad med nya bilder, han äter som en häst och växer så det knakar den lille kanaljen!
Winter och onkel Kingston är bästa kompisar och är väldigt lika varandra både i "sinn och skinn". Båda två är ena riktiga retstickor, de gillar att brottas och att galloppera runt som tokar så att de sladdar med tassarna i kurvorna. Då är de i sitt esse, grabbarna grus!
Seelia har utsett sig själv till Winters nya mamma. Hon diar honom, tvättar och pussar på honom och är en riktig hönsmamma. Pixi var först väldigt skeptisk till Winter men har på sistone beslutat sig för att även hon är en nybliven mamma och överöser Winter med moderliga omsorger. Winter passas upp som en riktig liten prins av damerna med andra ord!

"Bilder"-sidan ser forfarande likadan ut (= ouppdaterad!) men i väntan på att jag ska klura ut en bättre lösning på hur denna sidan ska se ut och fungera framöver så kommer här en tillfällig lösning: kolla HÄR!


Jag kan å det varmaste rekomendera er att spana in Kibokos blogg! Den ständigt lika uppfinningsrika S*Mijmu Pix Kiboko (från kull 5) har fått en egen blogg där hon berättar om sina äventyr och påhitt! Jag förutspår att the Kiboko-style blir nästa stora grej i inredningsvärlden!
En länk till Kiboko-bloggen finns på "länkar"-sidan (som för övrigt är uppdaterad). Spana in!

Inom kort kommer Lilly, alias S*Mijmu Pix Molli Minttu att åka på dejt. Det är en väldigt stilig och snäll ung hane som hon ska träffa och vi håller redan nu tummar och tassar för stor katt-romantik i vår! Mer info kommer att annonseras på "kattungar"-sidan framöver!

 
         
         
         
         
 


Underbare lille Winter! Här ligger han i hängmattan i klätterträdet tillsammans med Kingston.

 


Winter testar ett av klätterträden.

 


Miksi Siksi och onkel Kingston.

 

Den 14 februari 2009:

Nu är han här, världens finaste lille prins! Varmt välkommen (N) Sacred Soul´s Love Like Winter, SIA d!

Den 12 februari flög jag till Oslo för att möta lille Winter och hans uppfödare Line på Gardemoens flygplats. Jag har bara flugit en enda gång i mitt liv tidigare så liiite darrig i knäna och nervös var jag allt när planet lyfte! När vi närmade oss Oslo bröt solen fram och långt där långt syntes ett gnistrande vinterlandskap som hämtat från Landet Narnia. Helt vindunderligt vackert! Jag glömde alldeles bort att vara nervös ;-)
Det var väldigt roligt att träffa Line och Winter IRL och vi hann med en fika på flygplatsen innan det var dags att checka in igen. Resan hem gick jättebra och på flygbussen in till Sthlm city låg Winter i min famn och sov så hårt att han snarkade. Här hemma utsåg sig Kingston omgående till välkomstkommitté, och med varm tass guidade han runt den kavate och nyfikne lille Winter i hela lägenheten! Kingston är fantastiskt snäll och glad i små bebisar så han har fullt upp och har knappt hunnit sova sen Winter flyttade in!
Damerna var lite skeptiska till den nyinflyttade lille knatten. Winter är dock en tuff liten gutt som inte bryr sig särskilt mycket om sura damer som fräser när man kommer för nära!
I morse var det action-race kors och tvärs i hela lägenheten och alla katterna utom Pixi (som fortfarande är lite sur) busade som tokar!

Tusen tack Line med familj för Winter! Han är en riktig liten kosegutt och jag är såå glad över att vi fick tinga honom!

Tanken är att lille Winter ska bo hos en fodervärdsfamilj men ännu så länge har vi inte hittat Den Rätta fodervärden/-familjen så tillsvidare bor Winter hemma hos oss. Om du bor i stor-Stockholm och är intresserad av att bli fodervärd åt denne underbare lille charmör så kontakta mig för mer info!


Lilla fröken Miksi Siksi har flyttat hit från fodervärdsfamiljen i väntan på att hitta sin nya familj. Onkel Kingston blev överförtjust och den busiga och coola lilla Miksi har sannerligen lindat honom kring sitt lillfinger! Jösses vad de där två kan busa! Läs mer om Miksi på "kattungar"-sidan!
Miksi Siksis mamma Miss Molly visade sig inte ha något navelbrock (se förra uppdateringen) trots allt! Veterinären som kastrerade henne kände igenom buken både invändigt och utvändigt och kunde inte hitta något brock.

Min gamla dator crashade för bara några dagar sen, typiskt nog! Tack och lov gick det att rädda alla filer och dokument. En ny dator har precis införskaffats (katterna la genast beslag på den stora kartongen som datorn kom i!). Detta blir första uppdateringen som görs på nya datorn. Hoppas jag... vi får väl se om jag har lyckats installera websideprogrammet rätt...!

 
         
         
         
         
 


Mormor, farmor och supermamma Seelia, CH S*SeeSoo Soulmate, SIA f, blir 4 år i februari och går nu i pension som avelshona.

 


Seelias dotter Miss Molly, S*Mijmu Pix Rebel Royale, SIA n, som är mamma till...

 


... lilla S*Mijmu Pix Miksi Siksi, SIA b! Tre generationer coola kalaspinglor!

 

Den 29 januari 2009:

Supermamman & coolaste paddeluringen Seelia, CH S*SeeSoo Soulmate, kommer att pensioneras som avelshona inom kort och få bli en glad kastrat. Seelia har fått tre kullar, och i höst/vinter har hon dessutom blivit både mormor och farmor! Seelia kan lugnt ägna sig åt pensionärssysslor så som att demolera leksaksmöss, pladdra högljutt om ditt och datt från morgon till kväll, skälla på eländiga skator utanför fönstret, och trona i mitten av sängen när det ska tuppluras!

Mitt nyårslöfte får bli att se över hela Mijmu Pix-sidan framöver och uppdatera/revidera lite här och där. Den arma "bilder"-sidan har inte uppdaterats sedan i feb./mars 2006, huga!, och jag grunnar på om den ska vara kvar eller ej. Den är nämligen lite klurigt uppbyggd och inte helt lätt att uppdatera så som den ser ut nu.

Kattungarna i kull 6 har blivit drygt 4 månader gamla. Iso Ylimys kommer att stanna kvar hos fodervärdsfamiljen med mamma Miss Molly och "moster" Minoo.
Vi har ännu inte hittat det Rätta hemmet till lillasyster Miksi Siksi. Jag velade länge fram och tillbaka kring om hon skulle gå vidare i avel eller ej. Dock visade det sig att mamma Molly fått ett litet navelbrock i samband med dräktigheten och detta gör att Miksi Siksi (och Iso Ylimys) inte får lov att användas i avel.
Läs mer om Miksi på "kattungar"-sidan!

Lilly, S*Mijmu Pix Molli Minttu, SIA f, kommer förhoppningsvis att träffa en väldigt stilig hane i början av året.Vi håller redan nu tummar och tassar för en stor romans! Mer info kommer att annonseras på "kattungar"-sidan framöver.

...sist men inte minst kan jag meddela att vi väntar en ny medlem i Mijmu Pix-familjen - en helt fantastisk liten siameshane! Jag är så glad över att ha fått tinga honom och ser fram emot att presentera honom vid nästa uppdatering!

 
         
         
         
         
 


Undertecknad försökte få fina julbilder av katterna... Kingston var generad och ville inte alls posera som tomte. "Ha ha ha!" fnissade damerna.

 


Kingston tyckte själv att den här looken (vampyr x tiger x haj) var myyyycket coolare. "NU blir det fina julkort!"

 

Den 17 december 2008:

För ett år sedan så här års var det fullt ös här hemma med två kattungekullar och en ung och synnerligen busig Kingston som röjde runt efter allra bästa förmåga tillsammans med det busiga bebbegänget! Och av förklarliga skäl hade vi inte någon julgran i fjol...!
I år har vi inga kattungar hemma, men dock en lika busig Kingston... och en nästan lika busig Seelia... och en fröken Pixi som ääälskar allt vad glitter och pynt heter. Så frågan stöts och blöts ännu i skrivande stund: julgran eller inte?! Ett sannerligen svårt beslut att enas kring!

Miss Molly-bebisarna växer så det knakar! Nu är de två syskonen långbenta som små älgar och hoppar runt och brottas, tar nacksvingar på varandra och är helt fantastiskt roliga att kolla på!
Spana in de senaste bilderna på de två syskonen på "kattungar"-sidan!

...där vi även söker efter en fodervärd till en liten siamesgosse som bara blir finare och finare!
Kanske är du den fodervärd vi söker?! Läs mer på "kattungar"-sidan eller kontakta mig för mer info & bilder!

 

 

Från oss alla till er alla; två som fyrbenta:

G O D . J U L . & . G O T T . N Y T T . Å R !

 
         
         
         
         
 
Kingston vill nog gärna vara ensam "tupp i hönsgården" så därför söker vi en fodervärd!
 

Den 2 december 2008:

Fodervärd sökes!

En alldeles, alldeles speciell liten utländsk siamesgosse med kanonstamtavla och underbar uppsyn har knockat mig totalt!

Kingston vill nog gärna vara ensam herre på täppan här hemma ett tag till (trots att han är kastrat och världens snällaste katt!), så därför söker vi efter en fodervärd!
Läs mer på "kattunge"-sidan eller kontakta mig för mer information!

 
         
         
         
         
 


Seelia och Kingston hjälper till att städa i badrummet. Seelia hojtar åt kråkorna i träden utanför att de ska hålla snattran!

 


Den första snön vräkte ner och damerna var hänförda... Oh så vackert!

 


...sen kom Kingston som ett jehu och ville busa men det ville inte damerna. Seelia hytte argt med tassen och Pixi var upptagen med att ta en tupplur mot elementet.

 

Den 29 november 2008:

Hösten har gått rasande snabbt. Miss Molly & Merlins bebisar har redan hunnit bli över nio veckor gamla och är i bästa bus- och upptäckaråldern nu! De har fått sin första vaccination och det gick galant.
Jag har försökt ta en massa bilder på dem, men min långsamma kamera och dessa två blixtsnabba bebisar var inte precis en bra kombination...! Det ser mest ut som om jag plåtat två flygande bomullstussar...! Mollys fodervärdsfamilj är betydligt skickligare fotografer än vad jag är, så kolla in vilka fina bilder de har tagit på bebisarna på "kattungar"-sidan!

Vi söker fodervärd åt lilla chokladmaskade Miksi Siksi! Läs mer på "kattungar"-sidan!

Paddeluringen Lilly har börjat löpa igen (Mjaouuuu!!!) och är alltså inte dräktig med Kingston. Både jag och Lillys fodevärdsmatte hade sett fram emot en kull så mycket och eftersom detta dessutom var "sista chansen" att få bebisar efter Kingston så känns det såklart lite extra trist.

Den numera kastrerade Kingston har blivit som barn på nytt och är såå busig! Det senaste är att hoppa runt i sängen som en studsboll på nätterna med sin lilla tillfufsade anka (eller snarare: det som återstår av denna anka; huvudet, en bit päls på mitten och en fot). Kingston hoppar omkring helt vild och exalterad och kastar ankan hit och dit i höga bågar. Han sliter och drar i den under mycket högljudda smaskanden och frustanden och pustanden. Detta måste dessutom göras runt 4-snåret på morgonen när alla andra sover i sängen. Allt enligt en outgrundlig men väldigt viktig princip som bara kastrerade katter förstår...!

I november i fjol föddes det två kullar här hemma, kull 4 och kull 5. Ett gäng fantastiska små personligheter som for runt som nyårsraketer, vände upp och ner på hela lägenheten och omhuldades varmt av båda sina mammor och bästa buskompisen onkel Kingston. Den 10:e och 19:e novmeber fyllde dessa "kattungar" ett år och vi tar i ända från tårna och ropar Grattis! till er alla: Mangalore, Mafikeng, Moloko, Molli Minttu, Banja och Kiboko! Många varma hälsningar till er och era familjer!

 

 
         
         
         
         
 


Duktiga mamma Molly har fullt upp med sina busbebisar...

 


...är det inte brottningsmacher hon måste övervaka...

 


...så är det den egna svansen; världens roligaste leksak för en liten kattunge!

 

Den 3 november 2008:

Kattungarna är nu 6 veckor gamla. De är busiga som bara den, och två alldeles egna små karaktärer och personligheter! Storebror är en mammagris och lite bebbe-klumpig, och finlemmade lillasyster har visat sig vara väldigt listig när det gäller att klura ut hur man ska klättra över barnkammarens sarj-kant! (det kan säkert komma från mormor Seelias beräknande klätterapa-gener! Även mamma Mollys halvbror Jackson i kull 1 var en fena på att ta sig ut ur kattunge-hagen som liten!)
De små knattarna har fått finska namn eftersom pappa Merlin har finska linjer bakom sig. Storebror heter Iso Ylimys vilket betyder Stor Aristokrat, och lillasyster heter Miksi Siksi som betyder Varför Därför.
Läs mer på "kattungar"-sidan!

Tyvärr, tvyärr visade sig Pixi inte vara dräktig med Kingston denna gången heller. De verkar helt enkelt inte vara "kompatibla" med varandra. Jag har hoppats såå på kattungar efter dessa två vackra katter och det är såklart väldigt tråkigt att det inte blev någon kull. Själv är jag nog den som är mest ledsen över detta. Kingston & Pixi är lika glada och myser tillsammans även om det inte blev några bebisar.
Ack ja! Som uppfödare kan man bara hoppas och önska när man planerar parningar; hoppas, hoppas, hoppas på stor kattromans och en katt-Amor som skjuter blixtar och pilar för allt vad tygen håller!
Det faktiska "görandet & blivandet" (= att det faktiskt blir en kull hett efterlängtade kattungar i slutändan) eller "icke görandet & blivandet" sköter katterna och Moder Natur själva :-)
Vi är lite tveksamma om Lilly blivit dräktig eller inte. Hon och Kingston parades på Lillys premiär-löp, och kort tid därefter kastrerades Kingston. Tummar, tår och tassar hålls för att Lilly blivit dräktig!


Jag har äntligen bestämt mig för att skaffa en digital systemkamera. Jag tar bilder av katterna så gott som dagligen och aldrig är nöjd med de bilder som blir; hur fint "motivet" än poserar! Den nuvarande lilla digitalkameran lyckas nämligen knappt ta "brus- och gryn-fria" bilder ens i klart dagsljus, och oj vad jag har muttrat och morrat över denna arma kamera det senaste året...!
Så nu gäller det bara att bestämma sig för vilket märke och vilken modell som passar bäst för att fotografera livliga siameskatter på bästa sätt... Huga vilken kameradjungel det finns att botanisera i! Goda råd från er med systemkameror mottages mer än gärna!


 
         
         
         
         
 


Miss Molly och hennes två guldklimpar!

 


Kingston har fått en smäll av Seelia i örat men är lika glad för det. Kulor eller ej - Kingston är övertygad om att han är störst, bäst och vackrast ändå!

 

Den 16 oktober 2008:

Merlins och Miss Mollys bebisar växer så det knakar och är stora, pigga och sååå söta! De har precis fyllt tre veckor och upptäckt att det finns en hel värld utanför bolådan att utforska. På vingliga tassar tultar de ut från bolådan för att upptäcka allt det nya. Jättespännande! Fast mamma Molly tycker att bebisarna borde hålla sig i boet och hämtar kvickt tillbaka de små äventyrarna om de traskar iväg för långt bort. Och efter en äventyrlig och lång promenad på sisådär en decimeter utanför bolådan så blir man jäääättetrött och måste sova en stund hos mamma Molly, och tanka in lite mer mjölk och ladda inför kommande äventyr...!
Att följa en kull kattungar är lika fantastiskt varenda gång och det är verkligen svårt att slita sig från boet och kattungarna!

Kingston är numera en glad kastrat. Han var lite konfunderad genast när vi kom hem från veterinären. "Nämen?! Var har mina stora fina bollar tagit vägen tro?! Det här var ju konstigt!".
Jag hade förberett med egen bädd och egen låda till honom i sovrummet eftersom nykastrerade katter är lite ostadiga på benen, och kan kräkas och kissa på sig innan de piggnar till ordentligt. Men det var inget för Kingston. Å nä! Snabbt som attan vinglade han direkt in på lådan och satt där länge, länge och kissade. Oh vad skönt! För inte hade han tänkt kissa på sig inte! Och inte ville han vara i lugn och ro i sovrummet och piggna till heller. Näe, han skulle sitta (mycket bredbent) antingen mitt i köket eller mitt i vardagsrummet så han inte missade något av vad Seelia och Pixi hittade på!
Pixi, som har ett otroligt stort hjärta och är så mån om sina vänner, utnämnde sig genast till sjuksköterska. "Kom här Kingston, nu ska du ligga här bredvid mig så ska jag pyssla om dig och pussa på dig!" Och Kingston hade inget att invända; tvärtom, det nya livet som kastrat såg ju ut att bli alldeles förträffligt tyckte han!

Och nu när Kingston är kastrerad så kan vi bara hålla tummarna och hoppas, hoppas att Pixi & Lilly blivit dräktiga! Läs mer på "kattungar"-sidan!

 
         
         
         
 


Pixi - lurifaxen! Kom igen nu Katt-Amor; sista chansen innan Kingston blir kastrat! Hejja hejja!

 


Kingston med sin stora kärlek Pixi. Här sover de med svansarna ihopslingrade.

 


Coola paddeluringen Lilly, S* Mijmu Pix Molli Minttu! Kolla in kull 4´s egen sida för att se nya bilder på Lilly & hennes syskon!

 


Charmören och snackekatten Mangalore - numera prins av Danmark!

 

 

Den 1 oktober 2008:

Nu var det länge sedan sidan uppdaterades och mycket finns det att berätta:

Vi har kattungar! Den 22 september föddes Miss Mollys, S*Mijmu Pix Rebel Royale, och Merlins, S*Fire and Ice First Choice, bebisar!
Mamma Miss Molly och bebbarna bor hos en fodervärdsfamilj i Västerås som är enormt engagerade. Bättre fodervärdar kunde jag nog inte önskat! TACK! Magnus, Mervi och Alida, ni är superduktiga!
Mamma Molly är en så duktig förstagångsmamma och tar väl hand om sina bebisar. Det ska bli så roligt och följa kullen, och givetvis kommer mer info och bilder på de små framöver! Läs mer på "kattungar"-sidan!

"And the Oscar goes to..... Pixi!" För rollen som Bästa Skendräktiga Hona!
Jajamen! Pixi trippade omkring med en liten, liten kulmage i somras och betedde sig som hon brukar när hon är dräktig. Det vill säga fick storhetsvansinne ("Oh, jag är väldens bästa och snyggaste katt - Seelia och Kingston, nu är ni mina slavar!"), sov massor med skönhetssömn, och åt mer än vanligt. Mot slutet av "dräktigheten" uppdagades det dock att Pixi bara var skendräktig. Det var bara luft och en massa mat i den lilla kulmagen!
Väldigt tråkigt tyckte jag som sett fram emot en Pixi och Kingston-kull så otroligt mycket. Men vår store Don Juan, Kingston, blev destå gladare: "Hurra, här ska paras igen! Skynda dig att löp om Pixi!"
Klicka HÄR för att se lite katt-romantik!

Kingstons dagar som fertil hane är räknade och inom kort kommer han att bli en glad kastrat. Han har hittills varit väldigt snäll och skötsam, men nu börjar han bli mer och mer gapig och rastlös och har även börjat markera. Det finns en gräns för hur många sömnlösa nätter man står ut med när man har en fertil hane som sjunger kärlekssånger för full hals dag och natt, och den gränsen är nog passerad här för flera månader sen...! Men om man hoppas innerligt, innerligt på kattungar efter denne fantastiske, gosige, underbare Kingston så biter man ihop ett par veckor... månader... till!
Dock så tror jag att vi alla ser fram emot en lugnare och om möjligt ännu gosigare och mysigare Kingston när han nu framöver kommer att bli kastrat!

Det finns lite nya uppdateringar på kull-sidorna med bilder på numera vuxna "kattungar"! Jag blir alltid lika glad när det dimper ner bilder på utflyttade Mijmu Pix-bebbar i mailkorgen. Det är så roligt att få bilder och små rapporter om hur det går för dem i livet, och det uppskattas enormt!

Sist men inte minst vill jag berätta att Mangalore hittat sitt nya hem och har flyttat till Danmark! Jag är övertygad om att han kommer att få det superbra och bli en riktig liten Prins av Danmark hos sin nya familj!
Stor Lycka till med vår snacksalige gosige gosse önskar vi matte Ingrid och husse Morten! Hälsningar även till Mangalores nye orientalkompis Monty!

 
         
         
         
         
 


Paddafröken Lilly, S* Mijmu Pix Molli Minttu på utställning. Här ligger hon i matte Mariellas knä.

 

 

Den 12 augusti 2008:

Omplacering: Unge Mangalore, en 9 månaders kastratkille söker nytt hem. Kika in på "kattungar"-sidan för mer info!

Den 26 juli var vi på City Cat Clubs utställning i Vallentuna. En stekhet dag med 30 graders värme ute, phu phu, men svalt och skönt i utställningshallen, och många fina katter på plats!
Kingston, CH S* Yahtzee´s Zeppelin, tog sitt tredje cert och kan numera titulera sig Champion! Lilly, S* Mijmu Pix Molli Minttu och halvsyster Kiboko, S* Mijmu Pix Kiboko, fick Ex 1 båda två och var supercoola och gosiga hela dagen!


Katt-Amor har slagit till och Kingston och Pixi har blivit sååå kära! De gosar och pussas och sover kind mot kind. Pixi vattenkammar Kingston så han ser prydlig och elegant ut, och Kingston är i sitt esse och kråmar sig allt han kan! "Å, jag är en riktig Don Juan!" tycker han. Vi håller tummar och tassar för att att katt-Amor skjuter sina pilar rätt och att vi snart får se bebisar efter Pixi & Kingston!

 
         
         
         
         
 


"Tjena tjena gammelmatte! Här i rastgården ligger jag och och mina polare och solar oss och njuter av sommarvädret!"

 


"Sniff, sniff,,,, vad är det för intresant doft som når min långa näsa... är det inte mattes goda rabarberpaj?!"

 


Miss Molly visar runt: "Och den här sängen är jättebra att busa i förstår du, jösses vad man kan studsa HÖGT här alltså!"

 


Kiboko myser med lillhusse! Foto: Jenny, S* Cupcakes.

 

Den 17 juli 2008:

Undertecknad hälsade på hos Jackson, PR S* Mijmu Pix Action Junior Jackson, & hans familj i Sala och hos Miss Molly, S* Mijmu Pix Rebel Royale, & hennes familj i Västerås i början av juli. Solen sken och det blev massor med kattsnack, god mat och fika! Spana in bilderna här till vänster! Tusen tack för en supertrevlig dag, Jackson-crew & Molly-crew!


Här hemma har det renoverats i vardagsrummet, och ni anar inte vilka dolda talanger som kom i dager när katterna skulle hjälpa till!? Föreställ er Sommartorpet-Ernst i sitt esse upphöjt till tio. Där nånstans landar en trio siameser...!
Min idé om att hålla katterna ute från byggröran genom nätdörrarna kom på skam direkt. Klart man måste vara med med en hjälpande tass eller två (eller tre, eller fem, eller femtioelva...) när det är nåt så här spännande på gång!
Seelia utnämnde raskt sig själv till byggledare och gick runt och hojtade från morgon till kväll. Som byggledare måste man även tigga kattgodis titt som tätt för att hålla ångan och entusiasmen uppe. Och ibland äter man supersnabbt (för att inte någon annan ska hinna smaka) och kräker upp godiset någonstans i röran där det är som omöjligast att komma åt att städa upp.
Pixi ville ansvara för inredningsdesign och allmänt piff och sprang runt med den allra viktigaste inredningsdetaljen som finns i hela världen: sin högt älskade lilla vita pälsmus och testade om lilla mus matchade spacklet (det gjorde den) och om den passade ihop med väggfärgen (jajamen!), om den gick att pilla in längst in under "högen" med inplastade möbler och kattklätterträd (o ja det gick. måååånga gånger. Matte fick åla sig dit och hämta den varje gång för Pixi satt och gallskrek att musen hade gått upp i rök eller blivit kidnappad eller att Seelia hade ätit upp den). Vid varje "matchning" skulle lilla mus flyga ärevarv genom rummet tyckte Pixi.
Fint blev det till slut i vardagsrummet, och fem gånger så lång tid tog det när man hade så många ivriga assistenter till hjälp! (Sommartorpet-Ernst! Behöver du ett gäng initiativtagande, flinka, något klåfingriga och snacksaliga assistenter så hör av dig!)


Det har kommit bilder från Jenny, S* Cupcakes, på buspaddan Kiboko i Norrland. Denna lilla paddeluring far fram som ett yrväder och ääälskar att busa! Och hon blir bara mer och mer lik mamma Pixi!
Kibokos halvsyster, S* Mijmu Pix Molli Minttu, SIA f, alias Lilly, var på sin första utställning den 12 juli, Järva kattklubbs utställning i Västerhaninge. Coola lilla Lilly skötte sig exellent hela dagen och var så duktig! Hon var lite väl rund om magen tyckte domare Donatela Mastrangelo så det blev Ex 2 för Lily. Tack fodervärdsmatte Mariella för en jättetrevlig dag!


 

 
         
         
         
         
 


S* Mijmu Pix Rebel Royale, aka Miss Molly. Bilden är tagen av matte Alida som är en jätteduktig fotograf!

 


S* Mijmu Pix Banja, knappt 6 mån. gammal. Lille Banja är fortfarande väldigt mycket "bebis", busig och pratglad, och oooerhört gosig!

 


S* Mijmu Pix Mafikeng, halvsyster till Banja. Visst är hon söt den lilla Maffi-Marängen! Matte Camilla har fotograferat.

 

Den 3 juni 2008:

Här till vänster kan ni se lite bilder på utflyttade "bebisar"! Miss Molly är redan en stor dam och kommer att dejta en väldigt stilig chokladmaskad siamesherre i sommar!
Halvsyskonen Banja och Mafikeng som föddes i november i fjol har hunnit bli ett halvår gamla, och börjar bli stora de med.

Kingston har varit på utställning igen. Denna gången var det på Alfakattens utställning i Fjärilshuset här i Stockholm. Kingston fick en finfin bedömning och blev även nominerad till panel av domare Iréne Eek Magnusson. Och i panelen vann han och blev Best In Show! Hurra!
Väl hemma igen var Kingston stolt som en tupp över sina fina priser och struttade runt och var väldigt belåten med sig själv.
"Oooh vad tuff och manlig jag har varit i dag!" mjauade han.
"Va?! Blev du BIS Vuxen hane?! Du som är så fjantig och knappt torr bakom öronen än?!" tyckte damerna.
"Hå! Jag är världens kaxigaste macho-Kingston!" hojtade Kingston, och som bevis på detta sprang han ett antal ärevarv i full gallopp i lägenheten... och slocknade sen tätt, tätt intill undertecknad, och sov som en stock heeela natten. Det tär på krafterna att vara tuff och manlig på utställning en hel dag nämligen...! Särskilt som man egentligen är en riktig gosepelle!

 

Det senaste året har jag från och till funderat kring hur man skulle kunna förändra och använda "bilder"-sidan på ett lite mer händelserikt och aktivt sätt. Katterna hittar ju på sååå mycket stort som smått hela tiden, och är man dessutom flitig med kameran så blir det många, många bilder på dessa dagliga äventyr och påfund!
I skrivande stund funderar jag på en slags blogg-variant. Om inte med dagliga bilder så kanske en eller annan bildserie vid varje uppdatering? "Pixis skönhetssalong"... Pixi är expert på det där med skönhet och glamour och pysslar gärna om sina kompisar/försökskaniner Seelia och Kingston! Eller "Hur man totaldemolerar en liten pälsmus"; pedagogisk bildserie i fem steg av mästerdemolören herself; Seelia?! Och den unge mannen Kingston med världens bästa självförtroende lär inte tacka nej till att demonstrera hur man kurtiserar (mer eller mindre välvilligt inställda) damer, eller klättrar upp för golv-till-tak-klätterställningen på mesta möjliga komplicerade vis så att man kommer upp med rumpan först?!
Vad tror ni?!
Hm... något att ta tag i framöver kanske. Fortsättning följer...!

 
         
         
         
         
 


S* Mijmu Pix Rebel Bamboozle, alias Bamboo, med matte Åsa.

 


Stor och sååå stilig! Bamboo igen!

 


Kingstonberättar om dagens utställnings-äventyr för Seelia. "Jojomen, här ska du få höra...!"

 

Den 28 april 2008:

Den 26/4 var vi på Perserkattens utställning i Västerhaninge. Kingston debuterade i vuxen klass och fick en fin bedömning av domare Michael Edström; Ex 1 och sitt första cert till Champion-titel. Hejja Kingston!
Kingstons halvbror Bamboo, alias S* Mijmu Pix Rebel Bamboozle, var också där tillsammans med matte Åsa och lille siameskompisen Opus. Bamboo var sååå cool och lugn! Man kunde tro att han inte gjorde annat än att med majestätiskt grace visa upp sig på kattutställningar titt som tätt, men tro det eller ej; detta var Bamboos första utställning! Bamboo debuterade i kastratklass och fick en fin-fin bedömning av domare Nurit Pahl som skrev "Sooo attractive!" på bedömningsedeln.Gammelmatte var stolt som en tupp!
Tack matte Åsa för att du tar så bra hand om Bamboo! Många hälsningar till dig och resten av Sala-gänget! Och hälsningar även till hela "Yahtzee-katt-släkten" som var på plats med superfina katter, samt Jenny, S* Cupcakes, på besök från Norrland!


Nu när Seelia och Pixi är "mamma-lediga" så tar de igen allt vad bus och upptåg heter som de legat lågt med som ansvarsfulla och förnuftiga mödrar (nja, det var nog en sanning med modifikation vid närmare eftertanke; åtminstone när det gäller Seelia!). Pixi jonglerar med sina vita pälsmöss och apporterar dem med sån iver att hon då och då glömmer bort att hon egentligen är en Fin Fröken som aldrig skulle skrynkla ner sin omsorgsfullt slickade päls. Seelia gallopperar runt som en skenande antilop och tok-busar, och efter kommer Kingston och låter som en hel elefanthjord alldeles på egen hand!
Undertecknad passade på att köpa ett par nya vippor till katterna på helgens utställning och tänkte listigt och förhoppningsfullt att dessa splirrans nya leksaker kan distrahera de fyrfota nyfikna-i-strutarna medans man själv i lugn och ro kan röjja på balkongen och bereda plats för blommor, blommor och ännu flera blommor! Fast har man ett gäng siameser som utropat sig själva till allomfattande Superduper-proffs inom allt som har med plantering och gröna fingrar (förlåt... tassar!) att göra så misstänker jag; vis av tidigare erfarenheter, att ett par vippor står sig slätt i jämförelse med möjligheten att "hjälpa till" att fixa i ordning balkonglådor, blomkrukor och annat intressant...!

Avslutningsvis för denna uppdatering så skickar vi ett stort GRATTIS till Bamboo och Miss Molly från kull 3 som fyller 1 år den 4 maj! Hipp Hipp Hurra! Många hälsningar till er och era familjer!

 
         
         
         
         
 


Coole Kingston övar på förförar-blicken. Tja, inte så pjåkigt, eller vad säger ni?!

 


Såååå mysigt tycker Kingston! "Mja... du är förvisso inte torr bakom öronen men ganska ok!" säger Pixi; som inte är helt övertygad än om att det ska bli någon romans dem emellan!

 

Den 25 mars 2008:

Grattis till världens bästa Kingston, aka S* Yahtzee´s Zeppelin, som fyller 1 år den 2 april!
Kingston gratuleras även lite extra; han har nämligen blivit Bästa SIA e i SVERAK 2007! Gissa om vi är stolta...!
Denna titel hade Kingstons mamma, CH S* Yahtzee´s Sweet Sensation, i fjol så det var lite extra kul att titeln "gick i arv" till sonen! Som synes på bilden till vänster tar Kingston sin nya titel med ro. "Äsch, det visste jag väl redan att jag var så himla snygg och världens coolaste cremis?!" säger han.

Kingston jobbar hårt på att uppvakta fästmön Pixi, IDP Shade of Jade Olga, som inte är lika övertygad om att Kingston (enligt Kingstons egna, lätt blygsamma utsago) är Världens Åttonde Underverk.
Men Världens Åttonde Underverk himself har ett lika stort som underbart självförtroende och är bergsäker på att det bara är en tidsfråga innan Pixi ska bli superduperkär i honom...! Och alla dessa örfilar som Pixi delar ut är såklart bara början på en stoooor romans!
Vi får väl se hur det går med Kingstons Casanova-moves framöver...! Kolla in "kattungar"-sidan för mer info!


...och fler gratulationer blir det: "Bebisarna" i den första S* Mijmu Pix-kullen, Jackson, aka Action Junior Jackson, och Tengeri, aka Tingeling Trixter, fyller två år den 5 april! Hurra hurra och Mjaouu Mjaoouu! Många pussar till er från oss alla!

Alla kattungarna i kull 4 och 5 har hittat nya hem. Stort lycka till med era nya familjemedlemmar önskar vi de nyblivna hussarna och mattarna, och många, många pussar till alla de fantastiska bebisarna från gammelmatte & co här hemma!
Lilla Molli Minttu stannar kvar i uppfödningen och kommer att bo hos fodervärden Mariella i Stockholm!

Efter att ha haft inte bara en utan två kullar samtidigt så är vi nog lite extra möra och matta; två- som fyrbenta, och ser fram emot en lugn och stillsam period!
....och vi hoppas inte minst att det väldigt snöiga och jul-lika påskvädret snart ska övergå i varm och solig vår! Oj oj oj vad man kan längta efter vårblommor, knoppande löv på träden och små och stora fåglars hojtanden!

 
         
         
         
         
 


Supermamma Pixi med alla bebisarna; små som stora! (Kingston anser sig då och då tillhöra bebbe-gänget!)

 


Kingston försöker flirta in sig hos de coola tjejerna Molli Minttu och Mafikeng.

 

Den 5 mars 2008:

Det har varit stor sorg och ledsamhet här hemma. En av kattungarna, lilla tabbypaddan Kisumo i kull 5, har hastigt lämnat oss.
Kisumo dog i sviterna efter att ha svalt ett främmande föremål som fastnade i tarmarna på henne. Under flera dagar kämpade vi för att rädda henne, men Kisumo blev bara sämre och sämre. Veterinärerna gav oss inte mycket hopp och Kisumo själv var bara en liten tunn skugga av sitt forna jag. Det var så hemskt att se hur denna lilla action-prinsessa tycktes tyna bort framför ögonen på oss, trots intensiv omvårdnad och alla försök att rädda henne!
På eftermiddagen den 16 februari fick hon somna in. Då var hon så tunn och eländig att det skar i hjärtat att se. Allra vackraste och speciella lilla Kisumo blev knappt 12 veckor gammal.

Det känns fortfarande ofattbart att Kisumo inte finns hos oss längre, och det har varit ett par tunga veckor med stor saknad och många, många tårar.
Mitt i all sorgen så finns ändå Kisumos syskon och halvsyskon här; som små glada ljusstrålar, fulla av liv och bus och med benen fulla av spring!


Tanken var att Kisumo skulle gått vidare i avel, men nu hoppas vi att hennes halvsyster Molli Minttu i kull 4 kan flytta till en fodervärdsfamilj framöver i stället. Om du/ni är intresserade av att bli fodervärdar åt Molli så är ni varmt välkomna att kotakta mig! Titta in på "kattungar"-sidan för mer info!

 
         
         
         
         
 


Det allra mysigaste i hela världen är att ligga i en stor hög och sova!

 


S* Mijmu Pix Kisumo, SIA f 21, 10 veckor gammal. Sååå söt, och sååå tuff!

 

Den 29 januari 2008:


För inte så många veckor sedan låg de små kattungarna i kull 4 och 5 i bolådan hos mammorna och snusade och diade. Små, fjuniga och med de runda, marsipanrosa gosemagarna i vädret.
De gosiga tjock-magarna finns kvar (iiih vilka matvrak dessa kattungarna är!) men inte har man tid att ligga i bolådan och tupplura med mamma när man blivit en stooor bebbe på sisådär 9-10 veckor! Nä då gör man sitt allra, allra bästa för att uppvigla till hålligång, brottningsmatcher, actionhjälte-lekar och klättra-snabbast-i-klätterträdet-race! Ibland undrar jag om inte detta framdundrande gäng (inte helt olikt ett gäng elefanter, och med Kingston antingen som entusiastisk härförare i spetsen, eller som sisteman längst bak och med andan i halsen!) kommer att slita hål på parketten!

Som synes på bilden till vänster är Kingston väldigt engagerad i sina små vänner! Han pussar och tvättar dem, hjälper dem att äta upp deras mat, och visar dem hur man lirkar upp skåpdörrar eller ålar sig in i alla möjliga skrymslen och vrår. Det allra bästa som finns är att ligga i fåtöljen allihop och sova och mysa!
Kattmammorna kan få sig en liten paus när onkel Kingston håller ställningarna, och de två damerna brukar tupplura tillsammans och se lite lättade ut över att det inte hänger en och en annan bebbe vid spenarna eller busar med svansarna. Phu! Det är ett tufft jobb att vara världens bästa mammor!

 
         
         
         
 


Barnvakten Kingston och några av hans trogna beundrare tupplurar! Mafikeng håller Kingston i tassen.

 


Lillasyster Kiboko har inga problem med att posera för kameran; som synes! "Får du med min vita mouche nu?"

 

Den 15 januari 2008:


Nytt år och lite nytt på hemsidan! "Nyheter"-sidan har fått ett lite luftigare utseende som synes. Tidigare nyheter finns att läsa genom att följa länkningen längst ner på denna sidan.

Fortfarande tycks kattungarna ha en listig sammansvärjning som går ut på att studsa omkring, springa runt, vifta på tassarna eller vicka på huvudet så fort man tar fram kameran...!
Det kräver mycket uppfinningsrikedom och tålamod för att få till enstaka skarpa (och ett oääändligt antal oskarpa) bilder på varje kattunge! Och för att försvåra det hela ännu mer så tenderar antingen en kråmande, poserande Pixi, en blängande Seelia eller en rumpnisse vid namn Kingston dyka upp mitt i bild när man minst anar det...!

Pixis bebisar är väldigt lika mamma Pixi i allt de företar sig. Banja och Kiboko är busiga, snälla och välartade barn och ena riktiga kelgrisar, men Pixi har fullt sjå med den där yrhättan Kisumo som inte alls uppför sig som en liten fröken ska göra enligt Pixi; tvärtom...! Kisumo härjar runt och busar som en tok och efter henne kommer en oroligt förmanande Pixi: "Men ska du verkligen klättra så högt? Se dig för, oj oj oj, ta det försiktigt! Och titta nu; nu blev du ju alldeles rufsig i pälsen!"!
Seelia-bebisarna brås på action-mamma Seelia och deras motto tycks vara "kör så det ryker!"; oavsett vad de tar sig för! Det viktiga är inte att vara elegant och smidig utan snarare att kunna klättra högst, springa snabbast, hitta på de våghalsigaste upptågen och att övertyga hel- och halvsyskonen om att just man själv är världens starkaste katt. Kolla bara vad stor och kaxig man blir när man blåser upp sig det värsta man kan och ser supertuff ut med en riktig flaskborste till svans! "Kom igen då din lille mus! Mopsa dig mot mig om du vågar!"
Kingston älskar att busa med kattungarna och blir nästan helt bortkollrad när det är så många bebbar att hålla reda på! På sistone har han även gått och blivit kär. Ååå vad han trånar och kelar med Pixi! Och Pixi som var så skeptisk till den lille fjanten Kingston när han flyttade in i somras har helt ändrat uppfattning om honom nu...! "Det ska vara röda eller creme-hanar, de är såå stiliga!" tycker hon. Och det lovar ju gott inför framtiden...!

 

 
         
         
      Läsa tidigare nyheter för 2006 och 2007?
klicka här!