Små tigrar i kull 1; S*Mijmu Pix Tingeling Trixter och PR S*Mijmu Pix Action Junior Jackson, båda bruntabbymaskade.

 


CH S*SeeSoo Soulmate, aka Seelia, har adopterat nyinflyttade (N) Sacred Soul´s Love Like Winter, aka Lillegutt. Här tillsammans med onkel Kingston, CH S*Yahtzee´s Zeppelin.Seelias barnbarn Pompeija, aka S*Mijmu Pix Tiger Lily.

 

F o d e r v ä r d s k a p


Då och då söker jag fodervärdar till kattungar som jag gärna ser går vidare i avel; antingen egenuppfödda eller inköpta bebbar.
Anledningen till att jag använder mig av fodervärdar är för att jag inte vill ha för många katter hemma.
Allt för många katter i samma hushåll ger ett ökat smittotryck och kan vara stressande för katterna. Varje kattindivid förtjänar dessutom all tänkbar uppmärksamhet, bus och gos av sin familj; något som kan bli svårt att hinna med om man har många katter.
Jag har fyra högt älskade kastrater här hemma och känner inte riktigt att jag har plats för en femte katt.
Mina fyra kastrater utgör en välbalanserad och harmonisk kattgrupp och jag vill inte, och har heller inte hjärta att omplacera någon av dem enkom för att ge plats för en ny avelskatt. Så därför söker jag en engagerad och siamesälskande fodervärd till en femte katt i S*Mijmu Pix-familjen!

Här följer lite info i korthet om vad fodervärdskap innebär:

Fodervärdskap innebär att man inte betalar någon köpeskilling för katten utan betalningen ligger i att jag som uppfödare/ägare till katten får använda den i avel.
När fodervärdskatten som liten kattunge flyttar till sitt nya hem skriver man ett detaljerat fodervärdsavtal. Fodervärdsavtalet löper över en bestämd tid, oftast 3-4 år när det gäller en hona och 1,5-2 år när det gäller en hane, men detta är mycket individuellt. Oftast är jag intresserad av att ta 2 kullar efter en honkatt och 2-3 parningar när det gäller en hankatt. Fodervärdsavtalen "skräddarsys" för varje katt.

Som fodervärd bör man bo i stor-Stockholm. Det kan ev även gå bra om du bor en liten bit längre bort, som tex Västerås, Eskilstuna eller Uppsala.
Fodervärden ska vara vara en ansvarstagande, kattvan person med stabil livssituation och ett stort intresse och engagemang för sina katter.
Jag som uppfödare tycker att det är jätteviktigt att personkemin stämmer och att det finns ett ömsesidigt förtroende oss i mellan - det är A och O för att fodervärdskapet ska fungera bra!Fodervärdskattens kattungar föds och växer upp hos fodervärden. Jag som uppfödare kommer att följa kullens uppväxt genom många besök, och ger självklart all hjälp och support jag kan när det gäller dräktighet, födsel och kattungarnas uppväxt.

Som uppfödare står jag för alla kostnader som rör parning och kullar, och fodervärden står för kattens vardagliga utgifter såsom mat, sand, leksaker och liknande.

Siameser trivs inte som ensamkatter så därför vill jag att det ska finnas en annan likasinnad, kastrerad kattkompis eller två i det nya hemmet. Samtliga katter i fodervärdshushållet ska vara innekatter men gärna ha tillgång till rastgård, innätad balkong eller koppelpromenader med husse eller matte.

I övrigt - och viktigast av allt! - vill jag att man som fodervärd ska kunna erbjuda ett livslångt, stabilt och tryggt hem för sina katter; med massor av engagemang, kärlek, bus och gos!


Det är ett stort ansvar och engagemang som efterfrågas av en fodervärd. Om du är intresserad av att bli fodervärd framöver eller har frågor så är du varmt välkommen att höra av dig så berättar jag gärna mer!

 

Emma Kronvall, S* Mijmu Pix
info@mijmupix.se