S*Mijmu Pix Molli Minttu, aka Lilly, med sin alldeles specella lilla mjölkmustach.Kull 3 tar igen sig i soffan efter ett race!Vår lille norrman Lillegutt, aka (N) Sacred Soul´s Love Like Winter, som nyinflyttad liten knatte.S* Mijmu Pix Rebel Bamboozle, aka Bamboo, från kull 3. Här är han 4 mån. gammal.Alfahonan & snackepaddan no 1; Seelia, CH S*SeeSoo Soulmate, SIA f.

 

Välkommen till S*Mijmu Pix!


Jag heter Emma Kronvall och bor i södra stor-Stockholm. Jag jobbar som frilans så sommartid bor vi Skåne; i ett hus på landet där katterna har en stor och grönskande rastgård. Här hemma bor fyra siameser: två honor och två hanar.
Läs mer om katterna på deras egna sidor som du hittar under "katterna" i menyn!

Stamnamnet S* Mijmu Pix registrerades i SVERAK, FiFe, i februari 2006. I april samma år föddes den första kullen. Du kan läsa mer om tidigare kullar och S*Mijmu Pix-kattungar under "kullar" i menyn!


Uppfördningen är liten, med ca en eller två kullar om året. Jag är mån om att hitta permanenta, kärleksfulla hem och familjer åt kattungarna; oavsett om de kommer att gå vidare i avel och/eller ställas ut, eller bli gosiga sällskapskatter.
Titta gärna in på "kattunge"-sidan för att läsa om ev. kullar eller planer. Där kan du även läsa mer om vad som gäller när du köper en kattunge från S* Mijmu Pix.


Mina kära katter lever som självklara (och tämligen bortskämda!) familjemedlemmar och röjjer runt efter bästa förmåga i hela hemmet. Jag ser det som en självklarhet att det ska finnas tid, mycket kärlek och utrymme för varje enskild katt. Jag jobbar en hel del hemifrån - perfekt enligt både mig & katterna! (Eller tja... ibland kan katterna vara lite väl hjälpsamma med en tass eller två på deletetangenten, eller med en burn out över något ömtåligt papper, eller så bara måste de prata jättehögt om något oerhört, oerhört viktigt när man själv är som mest koncentrerad på något jobbrelaterat - mjaouuu!)

Siameser är väldigt påhittiga, energiska och nyfikna katter. De ägnar sig gärna åt våghalsiga äventyrsexpeditioner eller företar noggranna undersökningar av diverse art och karaktär; alltifrån att kolla in kastrullerna i grytskåpet till att gömma kattmat i blomkrukorna....! Det är aldrig tråkigt att leva med siameser; deras individuella finurligheter och påhitt sätter guldkant på tillvaron!
Söker du en lugn och stillsam katt som helst ligger och tupplurar snällt i soffan om dagarna så kan jag inte rekomendera siamesen. Om du däremot gillar att din katt är nyfiken i en strut, oerhört initiativrik vad gäller lekar och upptåg, snackar högt och ljudligt och har åsikter om det mesta (som siames håller man aldrig tyst om vad man tycker och tänker!), ska lägga näsan i blöt överallt och dessutom är fantastisk vacker så rekomenderar jag gärna siamesen och dess syskonraser!

 

Om du är intresserad av att veta mer om uppfödningen, katterna eller kattungar så är du varmt välkommen att höra av dig!

 

Emma Kronvall, S* Mijmu Pix
info@mijmupix.se