Söt som en liten marsipangris! Pixi som kattunge.
foto: Therese Qvist, IDP Shade of Jade

 

"Pixi "


IDP Shade of Jade Olga

SIA c 21 (lilatabbymaskad)

född 15/8 2005
e: IDP Shade of Jade Monsieur, SIA n
u: IDP Rusans Siska, SIA c 21

stamtavla


Pixi är husets prinsessa och primadonna! När vi får gäster är Pixi alltid som uppslukad av jorden… och efter en stund; när besökarna har hälsat på de andra vuxna katterna och pussat på eventuella kattungar, så brukar Pixi göra en majestätisk primadonneentré – glida fram som en filmstjärna i slow motion och posera i en dörröppning och mottaga besökarnas andäktiga ”Ååååh, vilken skönhet!”

Pixi är en riktig liten dam och är ganska fåfäng av sig. Det är jätteviktigt med skönhetssömn, och Pixi tupplurar eller sover som en stock så fort hon får tillfälle. Sen inspekterar hon noga resultatet i spegeln.
Lika viktigt är det att vara elegant från topp till tå. Mitt i nåt bus eller när man kelar så kan det vara ett hårstrå som ligger snett och det måste ju omedelbart rättas till! Vad kan vara värre än att vara skrynklig i pälsen?!
Trots sin fåfänga så är Pixi en oerhört omtänksam och generös katt. Hon kan ägna låååånga stunder åt att pussa och tvätta på de andra katterna. Och om husets demolitionpadda; Seelia, har hittat på något hyss så kommer alltid Pixi och gallskriker till försvar för sin galenpadda till kompis!

Pixs favoritplats är mattes axel. Där hänger eller sitter hon och följer ivrigt med i allt som sker. Oftast nöjer hon sig inte med att bara titta; nä man ska ju vara med och nosa eller känna på allting också! Pixis stora intresse här i världen är mat och botanik. Så fort någon ens närmar sig kylskåpet eller skafferiet så blir hon alldeles exalterad och jamar entusiastiskt "släng hit käket, nu med detsamma"!

Pixi är även husets linslus och en utstuderad posör. "Blir det här bra? Kolla, kolla! Ser du vad jag kan spreta med tårna? Och kolla här då när jag sträcker ut bakbenet allt vad jag kan; värsta långa tassen, syns den i bild!?"

Pixi är mamma till kull 2 och 5. En riktig supermamma som ääälskar bebisar och allt vad bebisbestyr heter!

Tråkigt nog fick Pixi en kraftig livmodersinflammation i oktober 2009 som gjorde att hon måste kastreras. Det är såklart väldigt ledsamt och trist, i synnerhet som att en kull efter Pixi och Lillegutt, (N) Sacred Soul´s Love Like Winter, varit planerad ända sedan Lillegutt bara var ett par veckor gammal. Under omständigheterna är jag ändå glad och lättad över att Pixi trots allt mår bra och är frisk - det är det viktigaste!

 

 

 
         
         

 

     
   
 

Pixi i juli 2009

 

 

 

     
   
 

 

 

 

     
   
 

 

 

 

     
   
 

 

 

 

     
   
  Pixi älskar att bädda ner sig under en filt för en lååång, lååång siesta.  

 

     
   
 

Pixi, sommaren 2009