Stolta mamma Seelia med sina två bebbar i Mijmu Pix-kull 3.


Seelia som liten. Som synes en snacke-katt redan då!
foto: Jaana Raivio, S*SeeSoo

 

"Seelia"


CH S*SeeSoo Soulmate

SIA f (brunsköldpaddsmaskad)

född 27/2 2005
e: CH S*Flerocatt Lir ap Sakhee, SIA e
u: S*Yahtzee´s Rebel Yell, SIA h

stamtavla

utställning

 

Seelia är Alfa-honan här hemma. Hon är den som bestämmer var skåpet ska stå, och hon är en väldigt pratsam katt som kommenterar allt och hojtar högljutt om det är nåt som hon vill uppmärksamma. Och det är mycket som ska uppmärksammas minsann! Som alla "paddor" (sköldpaddsfärgade katter) så har Seelia ständigt något äventyr eller bus på gång och vill att det ska hända saker hela tiden. Varför sitta och tupplura när det finns så mycket kul att undersöka eller sätta tassarna i?!

Som nyfiken och påhittig siames måste man vara med överallt så att man inte missar någonting. Här hemma är det Seelia som oftast uppviglar till bus och äventyrsexpeditioner. Från att klättra i garderobshyllorna (det vet ju alla att på högsta hyllan är det jättespännande att sitta och spana; särskilt när man har slängt ner alla lakanen så att man själv får plats!) till att öppna grytskåpet för att ta sig en titt på kastrullerna. Eller springa á la´ en galen gnu på stäppen kors och tvärs genom hela lägenheten, och så tvärnita för att se om någon noterade vilka höga hastigheter man kan komma upp i, och ta emot resten av flockens beundran över detta...!

Seelia är även husets "demolition-cat". Ett flertal mjukisdjur har metodiskt slitits i stycken. Av en knubbig liten anka återstår nu bara fötterna och en tuffsig vinge. Små pälsmöss flås på sin päls och punkteras på nolltid, och vippor med fjädrar ska vi bara inte tala om...! Antar att somliga katter brås mer på sina vilda tiger- och lejonsläktingar än andra...?!

Seelia är mamma till S* Mijmu Pix kullarna 1, 3 och 4 och är en väldigt duktig och stark kattmamma.
Seelia kastrerades i början av april 2009. Två av hennes döttrar och en son har gått vidare i avel
. S* Mijmu Pix Rebel Royale från kull 4 blev mamma till vår sjätte kull i september 2008, och Lilly, aka S*Mijmu Pix Molli Minttu från kull 4, blev mamma till kull 7 i augusti 2010. Lillys kullbror, S*Mijmu Pix Moloko, blev pappa till en kull hos S*Yahtzee´s i december 2008.

 

Scrolla ner för att se fler bilder på supemamma Seelia!

 

 
         
         

 

     
   
  Seelia i april 2009, 4 år gammal. Seelia är en otroligt klok och intelligent katt som man kan föra lååånga konversationer med. Seelia får alltid sista ordet!  

 

     
   
  Äsch då, inte går man väl i pension som Supermamma bara för att man blivit kastrat?! Seelia adopterade helt sonika Lillegutt när han flyttade hit och hon är en hängiven "mamma"!  

 

     
   
  Min kloka, vackra snackepadda!